Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

REI-International verdeelt EZ-Path

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
REI-International verdeelt EZ-Path

Louis en Frederik Van Rompaey van REI-International (vanaf l.) en Alan Harkema van Specified Technologies Inc.

De Hasseltse specialist in brandveiligheid, brandwerende dichtingen en brandwerend schilderen REI-International, mag van het Amerikaanse Specified Technologies Inc. zijn gamma EZ-Path producten en toebehoren verdelen.

EZ-Path is een bij brand zelf afdichtende kabeldoorvoer en heeft na installatie geen verdere behandeling nodig om brandveilig te zijn. Het is ontwikkeld om allerlei kabelveranderingen aan te kunnen.

Om de brandweerstand van een wand of vloer te garanderen, is het van essentieel belang dat alle doorvoeringen (kabelgoten, elektrische kabels, leidingen, schakelaars, stopcontacten) die erin aanwezig zijn, correct worden afgedicht. Als de wand of vloer brandwerend moet zijn, dan geldt dit ook voor de doorvoeringen. Dit is voorzien in Europese normen. Omdat er na de installatie geen handelingen meer moeten gebeuren, wordt de EZ-Path altijd goedgekeurd bij inspectie.

 EZ-Path bestaat uit een metalen buitenkant en is binnenin voorzien van twee lagen brandvertragend materiaal, die bij een temperatuur van ongeveer 170 tot 180° C uitzetten en het geheel gedurende minimum vier uur afsluiten voor rook en brand. Ook tijdens de bouw of verbouwing helpt EZ Path om de compartimentering in stand te houden en wordt voorkomen dat een brand zich kan verspreiden naar andere kamers.

REI-International kreeg van Specified Technologies nu de verdeling toegewezen van het gamma van EZ-Path-producten en -diensten.  De markt van dergelijke producten situeert zich bij aannemers bouw en afwerking, maar ook bij specialisten in hvac, sanitair, elektro, IT, domotica, beveiliging, kantoren en  de zorgsector. Ze zijn inzetbaar waar leidingen van alle soorten door wanden en/of vloeren worden getrokken, waardoor mogelijk ook branddoorgangen ontstaan.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe zaakvoerder voor Asbitech

Nieuwe zaakvoerder voor Asbitech

Jochen Bessems neemt het dagelijks beleid als zaakvoerder van Asbitech over van Jan Soeters, die zijn commerciële ervaring en passie zowel in de petrochemie als in de industrie voort wil uitbouwen. Beiden zijn al meer dan tien jaar actief[…]

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen

Cornelis Hout pakt uit met elegante en duurzame houten bijgebouwen

Nieuwe directeur Wegenbouw bij van de Kreeke

Nieuwe directeur Wegenbouw bij van de Kreeke

Sweco neemt SGI Ingénieurs over

Sweco neemt SGI Ingénieurs over

Meer artikels