Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Régis André wordt CEO van Cebeo

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Régis André wordt CEO van Cebeo

(c) Cebeo

©

Cebeo, marktleider in België in de distributie van elektrotechnisch materiaal, heeft sinds 1 januari een nieuwe CEO. Régis André volgt Alexander Dewulf op.
 

 

Alexander Dewulf kwam in 2008 aan het roer bij Cebeo. Hij werkte voorheen bij grote bedrijven zoals Siemens. Gedurende 13 jaar werd Cebeo de onbetwiste nummer één op de markt, dankzij organische groei alsook via verschillende belangrijke overnames. Cebeo realiseerde in 2019 bijna 600 miljoen € omzet en telt 56 filialen. Alexander Dewulf start nu met een internationale missie voor de Sonepar-groep, de holding waartoe Cebeo behoort, als senior vice president Global Sourcing Office Private Label.
 
Régis André, 57 jaar en Fransman, komt over van het Franse CGED, waar hij tevens CEO was. CGED maakt deel uit van Sonepar Frankrijk. Daarvoor had Régis André zowel financiële functies als algemene directiefuncties in het domein van de professionele groothandel in Frankrijk en Italië.
 
Cebeo uit Waregem werd in 1922 in Kortrijk opgericht door Charles Bultiauw en is gespecialiseerd in de distributie van elektrotechnisch materiaal, technische diensten en oplossingen voor de residentiële, tertiaire en industriële sector. Cebeo is naar eigen zeggen marktleider in België en biedt zijn klanten een compleet aanbod in producten, ondersteuning, logistieke diensten en e-business.
 
Sonepar is een onafhankelijke familiale groep, wereldleider in de distributie van elektrisch materiaal aan professionelen, oplossingen en verwante diensten. Sonepar begeleidt zijn klanten op talrijke markten en realiseert, gebruik makend van de competentie en passie van zijn 48.000 medewerkers, een omzet van 24 miljard €. Dankzij zijn dicht netwerk – 145 bedrijven in 48 landen op vijf continenten – en digitale oplossingen, verstevigt de Sonepar Groep dagelijks zijn service voor en de relatie met zijn klanten.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering versterkt ondanks crisis het eigen vermogen

Federale Verzekering realiseerde vorig jaar een nettoresultaat van 84,2 miljoen €. Dat is een bevredigend cijfer ondanks een daling van de inkomsten, een direct gevolg van de huidige crisisperiode. Daardoor kan de coöperatieve[…]

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Recticel start digitaal kenniscentrum over uitdagingen in de bouw

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Aertssen Group uitgeroepen tot 'Best Managed Company'

Nieuwe baas voor Vasco Group

Nieuwe baas voor Vasco Group

Meer artikels