Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Regeling en integratie

De wortels van het Amerikaanse bedrijf Honeywell gaan terug tot 1886, toen de naar de USA uitgeweken Zwitser Albert Butz Thermo-Electric Regulator Co. oprichtte. Al Butz vond de thermo-electric damper-regulator uit, de eerste temperatuurregeling waarbij de toevoer van kolenkachels geregeld werd, en patenteerde in 1889 de thermostaat. Nadat zijn onderneming enkele keren overgenomen was, fusioneerde ze met Honeywell Heating Specialties Company tot Minneapolis-Honeywell Regulator Co., dat in 1928 al 5,25 miljoen $ omzette en waarvan Mark C. Honeywell directeur werd. Het Belgische filiaal van de Holding Honeywell, Honeywell Building Solutions, werd opgericht in 1946. In het gebouw in Diegem werken 350 tot 400 personen, in gans België - er is bv. nog een afdeling in Haasrode - stelt Honeywell 750 tot 800 mensen tewerk.

'Regeling is het grondbeginsel van de firma en van onze thermostaat. Vandaag steunt Honeywell op drie hoofdpijlers: de Aerospace-afdeling, Performance Materials and Technologies (PMT) en Automation and Control Solutions (ACS). Wij vallen onder deze laatste poot met onze regeling voor de industrie, gebouwenbeheersystemen, regeltemperatuur voor woningen en security. Thermostaten vormen de kernactiviteit van onze afdeling en van Honeywell sinds 120 jaar. Sedert meer dan een jaar bieden we geconnecteerde thermostaten aan. Vorig jaar werd tijdens Batibouw evohome gelanceerd en dit jaar introduceerden we op deze bouwbeurs de 'Round Connected', een instapmodel van geconnecteerde thermostaten tegen een betaalbare prijs. Die evolutie werd in augustus doorgetrokken met de lancering van de evohome Wi-Fi, waarbij je niet langer de gateway nodig hebt maar je evohome rechtstreeks met je wifi-netwerk kan connecteren. Intussen werden software-updates doorgevoerd, begonne we een samenwerking met IFTTT (If This Then That; een derde partij combineert verschillende zaken waarbij je recepten kunt maken, bv. de verwarming uitschakelen vanaf 25° C of laten aanschakelen wanneer je in een bepaalde perimeter van je woning komt) en ontdekten we de Pebble watch waarmee je ook je smart thermostaat kan regelen', meldt Peter Raes, verkoopleider ECC Trade Belux bij Honeywell.

Inmiddels zijn al meer dan 140 partijen betrokken bij IFTTT. 'De Wi-Fi is iets strakker geworden in vergelijking met de vorige versie en we hebben ook optimalisatiefuncties in de menustructuur ingebracht, terwijl je vroeger een parameter kon aan- of uitschakelen. Deze optimalisatiefuncties Optimum Start, waarmee je leert hoe snel je woning opwarmt, en Optimum Stop waarbij je een vraagwarmte tot 22° C tot 22 uur bereikt zonder dat je je verwarming onafgebroken aanlaat, wijzen mensen op energiebesparing. Je kan beide functies afzonderlijk kiezen of allebei', licht Peter Raes toe.

'Wie een thermostaat heeft, kan die integreren; deze boodschap hebben we begin september op de beurs voor consumentenelektronica en thuistoepassingen IFA in Berlijn verspreid. Met dezelfde app kan je aan temperatuurregeling en beveiliging doen. Inzake zoneregeling profileren we ons als uniek in België. Ons modulair systeem, dat geen kap- en breukwerk vereist, is ook interessant voor renovaties. Geconnecteerde thermostaten met een klokprogramma en een aanraakscherm als intuïtieve, eenvoudige oplossingen zorgen ervoor dat je continu controle hebt over je woning en zijn dus ook ideaal voor eigenaars van tweede verblijven', signaleert de Sales Leader ECC Trade Belux bij Honeywell.

Energiebesparing is 'hot'. Zo plande ICS, de Belgische Federatie voor Installateurs van Centrale Verwarming, Sanitair, Klimatisatie en verwante beroepen, een toer over het energielabel. Honeywell zelf geeft al twee jaar opleiding in evohome tijdens workshops over draadloze technieken en merkt ook steeds meer vraag van installateurs naar opleidingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen