Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Red Star Line genomineerd voor Trofee Thermisch Verzinken

Red Star Line genomineerd voor Trofee Thermisch Verzinken

De toren van het Red Star Line-museum in Antwerpen is één van de 23 projecten die zijn genomineerd voor de tweejaarlijkse Benelux Trofee Thermisch Verzinken. De jury moest zich buigen over liefst 119 projecten die werden ingezonden voor deze jubileumeditie. De trofee wordt in zes categorieën uitgereikt door Zinkinfo Benelux, de brancheorganisatie van de thermische verzinkers. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Dag van het Thermisch Verzinken op donderdag 28 mei in het EYE Filmmuseum in Amsterdam.

De categorie 'industriebouw' kleurt helemaal Belgisch met drie genomineerde projecten: de uitbreiding van de Bralima Brewery in Kinshasa (Asnong, BCM en Stabilogics), het PISA-project voor Monsanto (Real Corporation en Jacobs België) en de tweede bottelarij van brouwerij Duvel (Van Roey, ASK Romein (Malle) en Abetec).

Gorillaverblijf

De categorie 'utiliteitsbouw' telt vijf genomineerden: de BMW/Mini-garage aan het water in Amsterdam (Brink Staalbouw, Mies Architectuur), de glazen Eco Iglo in Leeuwarden (Intact Ecodesign), de Burcht van Haeften in Neerijnen (Elemans Van den Hork Architecten), het gorillaverblijf van Ouwehands Dierenpark in Rhenen (Aannemersbedrijf Boekhoorn, ASK Romein) en de Fabriek in Rotterdam (Mei Architects & Planners).

De Trofee in de categorie 'woningbouw' gaat al zeker naar een Nederlandse woning. De genomineerden in deze categorie zijn het project Prêt-à-Loger van de TU Delft, de villa van de familie Schaaf in Hellendoorn (EVE Architecten) en de villa Veldhoven (Arches Architecten, J. Van de Mortel). Ook in de categorie 'infrastructuur en mobiliteit' zijn enkel Nederlandse projecten genomineerd: de brugbediencentrale Steekterpoort, de parkeergarage P+R Elst, de uitbreiding van het station Lelystad Centrum, het parkeergebouw van Ikea in Utrecht en OVT Den Haag (van Benthem Crouwel Architecten).

Foster & Partners

In de categorie 'karakteristieke stalen bouwdelen' gaat het tussen de toren van het Red Star Line-museum in Antwerpen (GS Staalwerken, Beyer Blinder Belle-Arcade ism Office Architects), Crossrail Station Canary Wharf (TCS uit Houthalen-Helchteren, Foster & Partners), de kabelnetgevels van de Markthal in Rotterdam (MVRDV) en het project SNS Reaal-Het Kristal (Metaalbouw Vloet).

Het kunstproject rustpunten in de gemeente Eemsmond, de zitbanken van het Bergh Kwartier in Oss (ontwerpstudio Spanjaard) en de Bomen en bloemen van de Weg van de Toekomst zijn de drie genomineerde inzendingen in de categorie 'openbare ruimte'.

Uit al deze nominaties heeft de jury één laureaat per categorie gekozen. Elke laureaat ontvangt een trofee. De genomineerden krijgen een oorkonde. Alle laureaten en genomineerden komen ruim aan bod in een boek dat zal worden voorgesteld tijdens de Dag van het Thermisch Verzinken. Alle deelnemende projecten zullen in een digitale editie van het Zinkinfo Magazine verschijnen. Op de website van Zinkinfo Benelux is een pagina gewijd aan elk project van deze jubileumeditie.

Meer informatie over de genomineerde projecten en over de Dag van het Thermisch Verzinken vind je op www.zinkinfobenelux.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar