Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel verwerft Poolse thermische isolatieplatendivisie

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recticel verwerft Poolse thermische isolatieplatendivisie

(c) Recticel

Recticel breidt zijn isolatieactiviteiten uit met de verwerving van de thermische isolatieplatendivisie van het Poolse privébedrijf Gór-Stal. Er werd een voorlopige overeenkomst gesloten met de eigenaars om de activiteiten op het gebied van polyisocyanuraat-gebaseerde (PIR) thermische isolatieplaten over te nemen. De transactie zal naar verwachting tegen juli worden afgerond.
In 2015 startte Gór-Stal zijn activiteiten inzake PIR-isolatieplaten met de bouw van een nieuwe fabriek in Bochnia, die zich toelegt op de productie van de hoogwaardige thermische isolatieplaten termPIR bestemd voor de bouwsector.
 
In 2020 stelde de fabriek in Bochnia 66 mensen tewerk en genereerde het een netto-omzet van 16,7 miljoen € en een genormaliseerde ebitda van 2,5 miljoen €, op basis van een kapaciteitsbezetting van circa 40%.
 
De overname van de Gór-Stal isolatieplaten-business moet voor Recticel leiden tot een versnelde expansie naar de Centraal- en Oost-Europese markten, waar de Belgische isolatiespecialist tot dusver niet aanwezig was.
 
“Deze overname markeert een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van onze isolatie-activiteiten en past perfect in onze ambitie om verder uit te breiden in de groeiende markten voor thermische isolatie in Centraal- en Oost-Europa. Deze beantwoordt aan drie fundamentele basisvoorwaarden: een ‘state of the art’ actief, een perfecte geografische complementariteit en, een focus op hoogwaardige PIR isolatie-oplossingen”, bevestigt Olivier Chapelle, de CEO van Recticel.
 
De overname zal gebeuren in contanten voor een ondernemingswaarde van 30 miljoen €, waarvan 27,25 miljoen € betaalbaar is bij afsluiting en 2,75 miljoen € wordt afgerekend in twee gelijke schijven in 2022 en 2023. De transactie is onderworpen aan een bevestigend boekenonderzoek (due diligence) en gebruikelijke opschortende voorwaarden en wordt normaal in juli afgerond.
 
Recticel is een Belgische groep die sterk is uitgebouwd in Europa maar ook actief is in de rest van de wereld. Recticel (zonder minderheidsbelangen in joint ventures) stelt 4.221 mensen te werk in 41 vestigingen in 20 landen. In 2020 realiseerde Recticel een geconsolideerde omzet van 828,8 miljoen €. Het bedrijf is beursgenoteerd op Euronext Brussel.
 
Recticel is in de bouwsector vooral bekend van zijn uitgebreide gamma van polyurethaanproducten voor industriële en huishoudelijke toepassingen. Het segment ‘Isolatie’ brengt thermische isolatieproducten van hoge kwaliteit op de markt onder de merknamen Eurowall, Powerroof, Powerdeck, Powerwall en Xentro.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Buiten werken tijdens de winter

Publireportage

Buiten werken tijdens de winter

Er zijn veel beroepen die in de winter zwaarder worden. Bouw- en constructiewerken, wegenwerken, de transportsector: stuk voor stuk moeten ze het barre winterweer trotseren. Wie tijdens de wintermaanden buiten aan de slag is, staat bloot aan[…]

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Publireportage

Antislipplaat verhoogt veiligheid op de bouwplaats

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Publireportage

Alternatieve mobiliteitsvormen voor uw werknemers en verzekeringen

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Interview

Deschacht biedt klanten gratis merkonafhankelijke BIM-bibliotheek

Meer artikels