Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel produceert isothermische verpakking voor covid-vaccins

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recticel produceert isothermische verpakking voor covid-vaccins

(c) Recticel

Recticel kennen we in de bouwsector vooral als producent van isolatie voor muren. Het Belgische bedrijf produceert nu ook geïsoleerde hoogperformante isothermische verpakking voor het vervoer van vaccins ter bestrijding van de covid19-pandemie.
De dozen uit hoogperformante vacuümisolatiepanelen houden samen met koelmiddelen de temperatuur van de vaccins onder -70 °C gedurende verschillende dagen, wat van cruciaal belang is voor de veilige levering van veel van deze temperatuurgevoelige vaccins. Zo is Recticel Insulation een belangrijke schakel in de logistieke distributieketen van de corona-vaccins over de hele wereld.
 
Om de temperatuur gedurende verschillende dagen zo laag te houden is een uitstekend isolatieproduct nodig. Vacuümisolatiepanelen, ook wel vip’s genoemd, zijn dunne platen met een thermische prestatie van 0,004 W/mK, die een isolatiedikte mogelijk maken die tot vijfmaal kleiner is dan bij conventionele isolatiematerialen. Het vip-paneel VQ-Si van Recticel is een perfect materiaal als kern van een verpakkingssysteem met beheerste temperatuur, zodat deze hoogwaardige producten veilig en binnen een geoptimaliseerde verpakkingsgrootte kunnen worden vervoerd.
 
Recticel Insulation produceert de vacuüm isolatiepanelen in zijn fabriek in Slovenië, waar het vijf jaar geleden een joint venture oprichtte met Turvac. Turvac, van oudsher gespecialiseerd in isolatie van witgoed, heeft deze technische expertise o.m. ingebracht in de markt voor verpakkingen met gecontroleerde temperatuur. Door Turvacs kennis en Recticels expertise in de bouwsector te bundelen, komt een waardevolle samenwerking tot stand.
 
"We worden geconfronteerd met ongekende uitdagingen en eisen in de sector van de temperatuurgecontroleerde verpakkingen als gevolg van de wereldwijde pandemie. Een snelle levering van grote volumes is van het allergrootste belang voor onze wereldwijde klantenkring. De jongfste maanden waren een enorme logistieke oefening voor ons bedrijf maar we blijven de uitdaging aangaan en investeren verder in onze productiecapaciteit om Recticels engagement ten opzichte van onze klanten te tonen, en ook het grotere globale plaatje", legt Chris Knowles, business manager VIP Insulation uit.

Uitdagingen

In een wereld die zo snel verandert, helpt vacuümisolatie om het hoofd te bieden aan de uitdagende eisen van vandaag en morgen. De ultradunne panelen met innovatieve hoogthermische prestaties vormen een uiterst veelzijdig product dat kan worden gebruikt voor allerlei isolatie-eisen in de verpakkingsindustrie, de bouwsector, ... De mogelijkheden zijn eindeloos en de uitdagingen in de wereld zijn groot, een perfecte combinatie voor een zekere toekomst in vacuümisolatie.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

'Vastgoedprijzen stijgen dit jaar met ruim 5%'

Dit en volgend jaar blijven de vastgoedprijzen stijgen, maar trager dan vorig jaar. Huizen worden dit jaar wellicht ruim 5% duurder, tegen 8% vorig jaar. Dat voorspelt Steven Trypsteen, econoom bij ING België. De forse stijging van de[…]

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Afwezigheden door omikron in één week tijd verdubbeld in de bouw

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Grootschalig bouwfysisch onderzoek luchtreiniging in klaslokalen

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Investeringssubsidie voor culturele bouwprojecten

Meer artikels