Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel neemt FoamPartner over

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recticel neemt FoamPartner over

(c) Recticel

Recticel heeft een overeenkomst gesloten met de beursgenoteerde vennootschap Conzzeta AG om FoamPartner volledig over te nemen. De ondernemingswaarde van 270 miljoen Zwiterser frank (ongeveer 250 miljoen €) wordt betaald in contanten. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden, waaronder antitrust goedkeuringen.
 

 

FoamPartner is een wereldwijde aanbieder van technische schuimoplossingen met hoge toegevoegde waarde gericht op de markten Mobiliteit, Industriële specialiteiten en Living & Care. Er is een aanzienlijke complementariteit en synergiepotentieel met Recticel aanwezig.
 
Deze overname zal naar verwachting de groei in activiteiten met een hoge toegevoegde waarde, gericht op innovatie, versnellen en Recticel in staat stellen zijn Europese en wereldwijde aanwezigheid in specialty schuimoplossingen te versterken, in het bijzonder in de sneller groeiende Azië-Pacific (Apac) en Noord-Amerikaanse markten.
 
De transactie zal vanaf het eerste consolidatiejaar bijdragen tot de marges van de Groep. Tegen 2023 wordt een potentieel van 14 miljoen € aan synergiën verwacht, met een run rate van 10 miljoen € tegen eind 2021. De activiteiten van FoamPartner zullen worden samengevoegd met de divisie Recticel Soepelschuim om het nieuwe bedrijfssegment Engineered Foams te vormen.
 
De financiering wordt verzekerd door een gesyndiceerde acquisitie kredietlijn die door KBC Bank geregeld en volledig onderschreven werd, en waaraan ook Belfius Bank en BNP Paribas Fortis deelnemen. De acquisitie kredietlijn heeft een looptijd van drie jaar met twee verlengingsopties van een jaar. De afronding van de transactie zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 plaatsvinden.
 
“De overname van FoamPartner is een belangrijke stap in de strategische heroriëntatie van de Recticel-portefeuille. Na onze desinvestering van Eurofoam in april, is deze overname een bewijs van onze strategie om kapitaal te heroriënteren naar hogere groei en meer winstgevende businessopportuniteiten. Deze transactie biedt een unieke kans om ons productaanbod in technische en specialty schuimoplossingen uit te breiden en onze wereldwijde aanwezigheid in Azië en Noord-Amerika te verruimen, verklaart Olivier Chapelle, CEO van Recticel.
 
“Met het oog op de toekomst ondersteunt deze overname onze ambitie om een wereldwijde leverancier van engineered foam oplossingen te worden en zal aanzienlijke waarde gecreëerd worden voor onze klanten, medewerkers en alle overige belanghebbenden. Tegelijk met deze overname zijn we een strategische studie gestart om de toekomst van het segment Slaapcomfort binnen Recticel te evaluere, dat zich geleidelijk aan ontwikkelt tot een Groep die zich in eerste instantie richt op Isolatie en Engineered Foams”, besluit Chapelle.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Een milieupaspoort voor elk product

Een milieupaspoort voor elk product

De badkamer- en keukenspecialist Grohe lanceert tegen eind oktober milieuverklaringen (EPD’s) voor ongeveer zeshonderd producten uit zijn gamma. Elk product krijgt als het ware een milieupaspoort dat moet zorgen voor transparante en[…]

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Voorzichtig optimisme over aardwarmteproject in Mol

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Meer artikels