Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel investeert 10 miljoen ' in uitbreiding isolatiefabriek Wevelgem

Recticel investeert 10 miljoen ' in uitbreiding isolatiefabriek Wevelgem

Recticel, fabrikant van producten van hoogperformant polyurethaanschuim, investeert 10 miljoen ' in zijn isolatiefabriek in Wevelgem. Er komen een nieuwe productiehal en een ultramodern magazijn voor afgewerkte producten. De uitbreiding van 20.000 m² zal volgens de planning begin 2017 operationeel worden.

Het is de eerste grote investering van Recticel in ons land sinds jaren. Het bedrijf investeerde de voorbije jaren wel in een nieuwe isolatiefabriek in Frankrijk en in een uitbreiding van de Britse site. Het wil nu ook in België de productiecapaciteit voor hoogwaardige producten opvoeren en zijn logistieke capaciteiten verbeteren om de geïntegreerde bevoorradingsketen met de klanten voort te ontwikkelen.

De uitbreiding in Wevelgem zal volledig koolstofneutraal zijn, wordt uitgerust met de recentste technologieën en zal groene energie gebruiken. De Recticel-fabriek in Wevelgem heeft onlangs het ISO 14001-milieucertificaat verkregen voor haar inspanningen om een geïntegreerd milieubeheersysteem in stand te houden.

Groeistrategie

'Deze nieuwe investering sluit perfect aan op onze groeistrategie en betekent een belangrijke stap voor de divisie Isolatie. Het project ligt in het verlengde van onze aankondigingen ten tijde van de kapitaalsverhoging eerder dit jaar. Met dit uitbreidingsplan versterkt Recticel duidelijk zijn langetermijnengagement, evenals zijn sterke positie op de markt voor thermische isolatiepanelen in de Benelux', verklaren ceo Olivier Chapelle en group general manager Insulation Ralf Becker.

Recticel is een Belgische groep die sterk is uitgebouwd in Europa, maar ook actief is in de rest van de wereld. Het bedrijf stelt 7.578 mensen tewerk en heeft 99 vestigingen in 27 landen. De divisie Isolatie levert thermische isolatieproducten onder de bekende merknamen Eurowall, Powerroof, Powerdeck en Powerwall.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

Leuven asfalteert dit jaar een dertigtal straten

De stad Leuven investeert ieder jaar 2,5 miljoen € in de vernieuwing van asfaltlagen. Dat is nodig om ernstige schade op korte en middellange termijn te vermijden. In de loop van dit jaar zullen in Leuven een dertigtal straten nieuwe asfalt[…]

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam

Denys geselecteerd voor Porthosproject in Rotterdam