Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel Insulation toont verbeterde Eurothane AL in Libramont

Recticel Insulation toont verbeterde Eurothane AL in Libramont

Recticel Insulation was als toonaangevende producent van polyurethaan isolatieplaten opnieuw van de partij op de Foire de Libramont, het grootste evenement in de Belgische landbouwsector. De isolatieproducent toonde er de verbeterde versies van de Eurothane AL en Eurothane AL Quattro.

In de landbouw speelt thermische isolatie een belangrijke rol. Naast een fikse energiebesparing draagt hoogwaardige isolatie bij tot gezondere dieren en producten, een betere hygiëne, een hogere bescherming tegen ongedierte en meer gebruiksgemak. Recticel Insulation heeft isolatieoplossingen die speciaal ontwikkeld zijn voor landbouwtoepassingen en loodsen. Of het nu om dieren of gewassen gaat: het klimaat heeft een enorme invloed op de opbrengsten. Een optimale temperatuur en goede luchtkwaliteit met een stabiel vochtgehalte houden dieren of gewassen gezond, verbeteren zo de kwaliteit van het eindproduct en dragen bij tot een betere voedselconversie.

Op maat gemaakt

Met Eurothane AL en Eurothane AL Quattro geniet de landbouwer van een pak extra voordelen: hij is zeker van isolatieplaten met een uitstekende isolatiewaarde, helemaal op maat gemaakt en de installatie verloopt verrassend snel.

Eurothane AL is volgens Recticel Insulation de isolatieplaat bij uitstek voor elke landbouwtoepassing. Deze isolatieplaat in pu-schuim heeft een heel goede, verbeterde isolatiewaarde die op lange termijn behouden blijft. De plaat creëert eenvoudig een doorlopend isolatiescherm. Dit vlakke isolatiescherm reinigen, kost de landbouwer bovendien weinig tijd. Dankzij een goede ventilatie kan hij bovendien condensatie vermijden.

Tot 15,6 m lang

Eurothane AL wordt altijd op maat gemaakt in diktes van 30 tot 120 mm en lengtes tot 15,6 m. Samen met het lage gewicht garandeert dit een eenvoudige en snelle installatie, met optimaal materiaalgebruik. Dit pu-schuim heeft een lambda-waarde van 0,024 W/mK voor een dikte vanaf 60 mm of 0,028 W/mK voor diktes tot 50 mm. De bekleding bestaat uit een dampremmende kraft-aluminiumlaag met pe-folie. De randafwerking biedt een perfecte afstemming op het gebouw.

AL Quattro

Bij Eurothane AL Quattro loopt de bekleding door aan de vier zijden voor een extra bescherming tegen ongedierte. Dit verzekert dat het pu-schuim overal perfect weg zit. De bevestiging met de Recticel-profielen garandeert een ongehinderde luchtdoorstroom tussen isolatie en dak. Deze platen zijn beschikbaar in diktes van 30 tot 60 cm.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

Nederlandse zinkssmelterij Nyrstar tijdelijk gesloten

De beursgenoteerde metaalverwerkende groep Nyrstar, een onderdeel van Trafigura, sluit vanaf 1 september tijdelijk zijn zinksmelterij in het Nederlandse Budel. Het bedrijf legt de productie voorlopig stil door de hoge energiekosten.[…]

19/08/2022 | Ondernemingen
Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Definitief ontwerp Walstraat in Hoboken goedgekeurd

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Tien kilometer fietspad in Dilsen-Stokkem

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt

Preventie-opdracht arbeidsongevallen bij ondernemingen faalt