Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recticel Insulation behaalt ISO 14001- milieucertificaat

Gerelateerde onderwerpen :

Recticel Insulation ontving zopas het ISO 14001-certificaat voor al zijn isolatieproducten die worden geproduceerd in Wevelgem. Het milieucertificaat is een bekroning voor alle inspanningen die het bedrijf levert voor het hanteren van een milieuzorgsysteem, naast het nemen van initiatieven inzake duurzaam ondernemen. Het is een bevestiging voor het opstellen van een goed milieumanagementsysteem, maar ook voor de goede uitvoering en opvolging ervan.

Recticel Insulation streeft ernaar om doorheen het ganse productieproces duurzaam te ondernemen, met de grootste zorg voor kwaliteit, mens en milieu. Alle Recticel-isolatieproducten en -concepten dragen bovendien bij tot een aanzienlijke energiebesparing in bouwprojecten en leiden tot een verhoging van het wooncomfort van de eindgebruiker. Wie isoleert, beperkt de CO2-uitstoot van zijn woning en bespaart aanzienlijk op zijn stookkosten.

Het milieubeleid van Recticel Insulation bestaat niet alleen uit eigen initiatieven om bv. zelf zo efficiënt mogelijk om te springen met energie, maar ook uit heel wat andere projecten en initiatieven die het milieu ten goede komen. Zo werkt Recticel mee aan Clean Site System, een project voor de bouwsector van Val-I-Pac voor het inzamelen van plastic verpakkingsmaterialen op bouwplaatsen. 'Daarnaast engageert Recticel Insulation zich ook al jaren om bouwers en verbouwers perfect te informeren over het energiezuinig en milieuvriendelijk bouwen van hun woning. Hierbij focussen we zowel op renovatie- als op nieuwbouwprojecten', aldus Herman Raes, commercieel directeur bij Recticel Insulation.

Voorts is er ook de Renovate Europe-campagne. Deze Europese campagne heeft als doelstelling om tegen 2050 het bestaande woningpark in Europa bijkomend te isoleren. Gerenoveerde en bijgevolg beter geïsoleerde huizen betekenen namelijk een lager energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot.

Daarnaast ondersteunt Recticel Insulation ook het Renovatiepact van de Vlaamse overheid. Via dit pact wordt gezocht naar hefboomacties voor een grondige en snelle verbetering van de energieprestatie van het Vlaamse woningenbestand en om het energieverbruik door de huishoudens substantieel te verminderen. Recticel werkt mee om deze doelstellingen te halen via verschillende werkgroepen, en via organisaties als Federplast, Essenscia, de Isolatie Raad (CIR) en de groepering van Belgische BouwmaterialenProducenten (BMP).

Voor nieuwbouwprojecten ondersteunt Recticel Insulation als ben-voorloper de campagne van het Vlaamse Energieagentschap (VEA) over bijna-energieneutraal (ben)-bouwen. Samen met enkele bouwpartners werd ook een eigen communicatiecampagne gestart (www.iedereenBEN.be) om kandidaat-bouwers aan te sporen om vandaag al ben te bouwen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

De Watergroep krijgt geen omgevingsvergunning om de komende twintig jaar grondwater op te pompen in het Limburgse Rukkelingen, een deelgemeente van Heers. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir gaat enkel akkoord met een strikte[…]

27/05/2022 | ActueelGrondwater
Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Mechelen zet onthardingsteam aan het werk

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Nieuwe tool berekent ideale grootte regenwaterput

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Omgevingsvergunning voor sanering asbeststort in Rumst

Meer artikels