Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recordopkomst voor Vastgoedcongres

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recordopkomst voor Vastgoedcongres

Met net geen 1.350 deelnemers bewees de 17de editie van het CIB Vastgoedcongres opnieuw zijn succesformule. Nooit schreven meer mensen zich in voor het congres. “Deze recordopkomst is het mooiste bewijs dat de vastgoedprofessionals de passie voor het vastgoed meer dan ooit door de aderen voelen stromen en dat ze, naast netwerken, ook constant willen professionaliseren. In tegenstelling tot wat kwatongen in de media durven beweren, leeft onze sector meer dan ooit en doet de consument steeds meer een beroep op een vastgoedmakelaar”, klonk het bij voorzitter Stephan Coenen in zijn openingstoespraak.

Thema van het congres was dit jaar ‘Zuurstof voor het Vastgoedberoep’. Iedereen in de sector stelt zich wel eens vragen bij de leefbaarheid van het vastgoedberoep en de uitdagingen waarmee men te maken krijgt. “Met boeiende workshops en een debat tussen ervaren vastgoedmakelaars en syndici hebben we geprobeerd om tijdens het congres antwoorden te geven op de vragen die in onze sector leven”, aldus directeur Communicatie Kristophe Thijs.

Het vertrouwen van de Belg in vastgoed als investering was nog nooit zo groot. De consument ziet vastgoed als een veilige belegging en doet steeds vaker een beroep op een vastgoedprofessional. De sector is de afgelopen jaren in ijltempo geprofessionaliseerd. Ondertussen doet 56% van de Vlamingen – de cijfers zijn afkomstig van het Steunpunt Wonen - voor de verkoop van zijn woning een beroep op een makelaar. “In klantentevredenheidsonderzoeken scoort onze sector gemiddeld 7,7 op 10. Geslaagd met onderscheiding dus”, aldus Thijs.

Natuurlijk kan het altijd beter. Net daar ligt de uitdaging voor elke makelaar, maar ook voor een beroepsvereniging als CIB Vlaanderen om de vastgoedprofessional daarin ten volle te -ondersteunen. Het Vastgoedcongres is daar onder meer een voorbeeld van. “Een doorgedreven professionalisering is al jarenlang een absolute prioriteit voor CIB Vlaanderen”, klinkt het resoluut bij afgevaardigd bestuurder Jan Jassogne.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Verkennend onderzoek 'Verkavelingswijken in transformatie'

Ter voorbereiding van een projectoproep ‘Verkavelingswijken in transformatie’ startten het Departement Omgeving en het Team Vlaams Bouwmeester een verkenningstraject. Het doel was na te gaan hoe ver steden en gemeenten in de praktijk[…]

Leuven richt Community Land Trust op

Leuven richt Community Land Trust op

Vergunbaarheid in agrarisch gebied wordt niet versoepeld

Vergunbaarheid in agrarisch gebied wordt niet versoepeld

Architect Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester

Architect Erik Wieërs is de nieuwe Vlaamse Bouwmeester

Meer artikels