Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recon Bouw realiseert 40 sociale appartementen in Gent

Gerelateerde onderwerpen :

Recon Bouw realiseert 40 sociale appartementen in Gent

© myposter GmbH

Recon Bouw nv is begonnen met de bouw van 12 sociale koopwoningen en 38 sociale koopappartementen van shm Kleine Landeigendom Het Volk aan de Hogeweg in Gent. De appartementen maken deel uit van een nieuwe verkaveling, met zowel sociale huur- en koopwoningen als bescheiden woningen van een private ontwikkelaar.

Het volledige project kreeg de naam Zeemanstuin, verwijzend naar het nabijgelegen zeemanshuis Stella Maris. In totaal komen er 329 woningen rond een centraal park, verspreid over vijf woonclusters. Het gaat om 109 private budgetwoningen, 110 sociale huurwoningen en 110 sociale koopwoningen.

Koopwoningen

Kleine Landeigendom Het Volk heeft de bouw van alle sociale koopwoningen van het project in handen. In een eerste fase worden 12 koopwoningen en 38 koopappartementen gebouwd, maar daar blijft het niet bij. In totaal zal de Gentse sociale huisvestingsmaatschappij 56 woningen en 54 appartementen bouwen. Dat is goed voor zowat de helft van de 202 kandidaat-kopers die op de wachtlijst staan voor dit gebied.“De werken van de eerste fase werden in december gegund aan de laagst biedende aannemer Recon Bouw nv. Zopas werd het startschot gegeven. Het einde is voorzien in het najaar van 2020”, meldt directeur Hans Heyse van Kleine Landeigendom Het Volk.

Kerktuin

De eerste bouwcluster, die de naam Kerktuin kreeg, omvat twaalf sociale koopwoningen en elf koopappartementen. “Die zijn samen goed voor een bestelbedrag van meer dan 3 miljoen €, exclusief btw”, aldus directeur Heyse. “Vijf van deze woningen zijn een ontwerp van Architectenbureau Bressers. Zij tekenden vier woningen met elk drie slaapkamers en één woning met vier slaapkamers. Elke woning heeft een regenwaterput, een zonneboiler en een eigen tuintje”, weet Hans Heyse.

De zeven andere woningen en de elf appartementen zijn een ontwerp van Buro 56. Twee woningen zullen vier slaapkamers hebben en vijf woningen zullen drie slaapkamers hebben. Ook deze woningen hebben een eigen regenwaterput en tuintje. Het appartementsgebouw bestaat uit elf appartementen, waarvan vier met elk één slaapkamer, zes met twee slaapkamers en één met drie slaapkamers. Het woonblok beschikt eveneens over twee hemelwaterputten en een lift.

Sapinière

De tweede cluster kreeg de naam Sapinière, zoals ook het centrale park in de verkaveling zal heten. “Van deze tweede cluster wordt momenteel enkel het eerste perceel gebouwd, een appartementsgebouw met 27 eenheden, ook een ontwerp van Architectenbureau Bressers”, vertelt directeur Heyse.

Hier komen vier appartementen met elk één slaapkamer, 20 met twee slaapkamers en drie met drie slaapkamers. Het gebouw zal ook een ondergrondse parking en een fietsenberging hebben. Per appartement is er een kelderberging. Het woonblok wordt ook uitgerust met een lift, een hemelwaterput en een zonneboiler. “Het bestelbedrag van dit perceel komt zo op een totaal van 3,8 miljoen € zonder btw”, aldus directeur Heyse.

Later

Op het tweede perceel komen nog eens zeven woningen van Buro 56. De start van die werken is voorzien in augustus en zal ook in handen zijn van Recon Bouw. Nog later komen er sociale koopwoningen- en appartementen in de clusters Bernmaaieweg, Zeemanshuis en Scheepslossers.

 
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

Mechelen start eerste fase parkeergebouw Keerdoksite

De werken aan het parkeergebouw aan de Keerdoksite in Mechelen, vlakbij de N16, zijn zopas gestart. Het nieuwe parkeergebouw zal een belangrijke landmark vormen op één van de belangrijkste invalswegen van de stad. Naast de[…]

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Nieuw politiegebouw in Nazareth kost 6,6 miljoen €

Productief jaar voor shm Denderstreek

Productief jaar voor shm Denderstreek

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Regie der Gebouwen heeft druk jaar achter de rug

Meer artikels