Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Recon Bouw nv uit Maldegem en Bouwbedrijf Wienen nv uit Zutendaal bundelen voortaan de krachten. Beide bedrijven hebben de voorbije decennia een ijzersterke reputatie opgebouwd als totaalaannemer,  elk in hun regio. Recon bouw is als klasse 8 bouwbedrijf het meest actief in Oost- en West-Vlaanderen, Bouwbedrijf Wienen vult hen aan als klasse 7 bouwbedrijf in Vlaams-Brabant, Antwerpen en ook Limburg.

Beide bedrijven zijn familiaal gestructureerd en zijn gespecialiseerd in de woning- en appartementsbouw voor openbare besturen (sociale huisvestingsmaatschappijen) en projectontwikkelaars. “Onze werkregio’s sluiten perfect op elkaar aan, dus ook op dat vlak is er een mooie match”, vertelt Wim Huys, gedelegeerd bestuurder van Recon Bouw. “Dit partnerschap stelt ons in staat onze sterktes nog meer uit te spelen, onze groei te bestendigen en zo actief te worden in heel Vlaanderen.”

Geen opvolging

Voor de familie Wienen biedt deze samenwerking een oplossing op lange termijn, aangezien er geen familiale opvolging verzekerd is. Bovendien zullen zij voortaan ook klasse 8-opdrachten kunnen  aannemen, wat hen een belangrijke toegevoegde waarde biedt.

“Het was meteen duidelijk dat we op dezelfde golflengte zitten qua structuur, waarden en visie”, gaan Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen voort. “Het familiale karakter, de focus op kwaliteit, sterk vakmanschap en het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten en partners zijn waarden die we allemaal hoog in het vaandel dragen. Deze waarden vormen de grondslag voor onze toekomstige samenwerking.”

Digitalisering

“Dankzij deze schaalvergroting zijn we klaar voor de toekomstige uitdagingen in de bouwsector, met de digitalisering op kop. We willen dé referentie bij uitstek worden én blijven op het vlak van totaalaanneming in Vlaanderen”, aldus nog Wim Huys.

Beide bedrijven blijven elk opereren vanuit de bestaande vestigingen, onder hun eigen merknaam. Beide bedrijven leveren samen jaarlijks een 550-tal wooneenheden op. Recon Bouw is goed voor een omzet van 50 miljoen € en stelt ongeveer 90 medewerkers te werk. Bouwbedrijf Wienen telt een 45-tal medewerkers en tekent een omzet van 17 miljoen € op.

Recon Group

Behalve Recon Bouw (onder leiding van Wim Huys) zijn ook projectontwikkelaar Ascot Projects (o.l.v. Vic Huys), Recon Damage Solutions (o.l.v. Bob Huys) en schoonmaakbedrijf Cleandienst (o.l.v. Lucie Huys) bevoorrechte partners van de Recon Group onder leiding van de familie Huys - met pater familias Benedict ‘Dicky’ Huys.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Publireportage

Hoe zorgen we voor minder ongevallen in de bouwsector?

Hoewel het aantal arbeidsongevallen in de bouw afneemt, ligt het cijfer nog altijd te hoog in België. Hoe implementeren we een (betere) veiligheidscultuur? Volgens de meest recente cijfers van Fedris, het Federaal Agentschap voor[…]

26/05/2022 |
De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Publireportage

De praktische en esthetische voordelen van aluminium bouwmaterialen

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Publireportage

Boels faciliteert en anticipeert op emissievrije bouwplaats

Welke vloer past bij jou?

Publireportage

Welke vloer past bij jou?

Meer artikels