Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Recon Bouw en Bouwbedrijf Wienen slaan handen in elkaar

Recon Bouw nv uit Maldegem en Bouwbedrijf Wienen nv uit Zutendaal bundelen voortaan de krachten. Beide bedrijven hebben de voorbije decennia een ijzersterke reputatie opgebouwd als totaalaannemer,  elk in hun regio. Recon bouw is als klasse 8 bouwbedrijf het meest actief in Oost- en West-Vlaanderen, Bouwbedrijf Wienen vult hen aan als klasse 7 bouwbedrijf in Vlaams-Brabant, Antwerpen en ook Limburg.

Beide bedrijven zijn familiaal gestructureerd en zijn gespecialiseerd in de woning- en appartementsbouw voor openbare besturen (sociale huisvestingsmaatschappijen) en projectontwikkelaars. “Onze werkregio’s sluiten perfect op elkaar aan, dus ook op dat vlak is er een mooie match”, vertelt Wim Huys, gedelegeerd bestuurder van Recon Bouw. “Dit partnerschap stelt ons in staat onze sterktes nog meer uit te spelen, onze groei te bestendigen en zo actief te worden in heel Vlaanderen.”

Geen opvolging

Voor de familie Wienen biedt deze samenwerking een oplossing op lange termijn, aangezien er geen familiale opvolging verzekerd is. Bovendien zullen zij voortaan ook klasse 8-opdrachten kunnen  aannemen, wat hen een belangrijke toegevoegde waarde biedt.

“Het was meteen duidelijk dat we op dezelfde golflengte zitten qua structuur, waarden en visie”, gaan Jean-Paul, Rudi en Patrick Wienen voort. “Het familiale karakter, de focus op kwaliteit, sterk vakmanschap en het opbouwen van een langdurige relatie met onze klanten en partners zijn waarden die we allemaal hoog in het vaandel dragen. Deze waarden vormen de grondslag voor onze toekomstige samenwerking.”

Digitalisering

“Dankzij deze schaalvergroting zijn we klaar voor de toekomstige uitdagingen in de bouwsector, met de digitalisering op kop. We willen dé referentie bij uitstek worden én blijven op het vlak van totaalaanneming in Vlaanderen”, aldus nog Wim Huys.

Beide bedrijven blijven elk opereren vanuit de bestaande vestigingen, onder hun eigen merknaam. Beide bedrijven leveren samen jaarlijks een 550-tal wooneenheden op. Recon Bouw is goed voor een omzet van 50 miljoen € en stelt ongeveer 90 medewerkers te werk. Bouwbedrijf Wienen telt een 45-tal medewerkers en tekent een omzet van 17 miljoen € op.

Recon Group

Behalve Recon Bouw (onder leiding van Wim Huys) zijn ook projectontwikkelaar Ascot Projects (o.l.v. Vic Huys), Recon Damage Solutions (o.l.v. Bob Huys) en schoonmaakbedrijf Cleandienst (o.l.v. Lucie Huys) bevoorrechte partners van de Recon Group onder leiding van de familie Huys - met pater familias Benedict ‘Dicky’ Huys.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe asfaltcentrale voor Stadsbader in Grobbendonk

Nieuwe asfaltcentrale voor Stadsbader in Grobbendonk

Aannemer Stadsbader heeft zopas zijn nieuwe high-end asfaltcentrale in Grobbendonk officieel geopend. De centrale is een primeur in België en gebruikt de meest innovatieve en milieuvriendelijke technieken en maakt tot 100% recyclage van[…]

Houben 'komt van de grond'

Houben 'komt van de grond'

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

"Innovaties in digitalisatie, robotisering en ergonomie verhogen productiviteit"

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Renson Outdoor start productie in nieuwe fabriek

Meer artikels