Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Realty 2015 geeft aanzet tot nieuw format in 2016

Realty 2015 geeft aanzet tot nieuw format in 2016

De professionele vastgoedbeurs Realty in Brussel is na zeven jaar een gevestigde waarde geworden. Tegen 2016 werkt organisator Artexis Easyfairs bovendien aan een opfrissing van dit succesvolle evenement. Hierbij wil het rekening houden met 'the seven year itch' op een dergelijk cruciaal keerpunt om de impact op alle professionals in de sector sterk te verhogen.

Voor Realty 2016 vertaalt deze facelift zich vooral in een wijziging van het format, een restyling van logo en beeld, de integratie van vooruitstrevende technologieën en de organisatie van boeiende activiteiten en inhoudelijke programma's, maar vooral in de aanwezigheid van specifieke doelgroepen. Kortom, in een 'visit to the future'.

De vastgoedsector staat voor bijzondere uitdagingen. De wereld verandert constant, steden ontwikkelen zich op een andere manier en er wordt slimmer gebouwd. Dit leidt tot nieuwe risico's, maar ook tot nieuwe kansen met gevolgen voor urbanisatie en bevolkingsgroei, duurzaamheid, economie, mobiliteit, technologie, ...

Ook deze trends dwongen de organisator om na te denken over de toekomst van Realty. 'Ik betreurde dat een dynamische sector als de vastgoedsector nog steeds samenkwam in een vrij traditioneel concept. Ik wil een tegengewicht bieden aan het format door moderne trends in technologie te integreren en stel vast dat dit aanslaat bij de sector, die bewust een belevenis nastreeft op een event als Realty', verklaart Helen Mortier, Head of Business Summits.

Maar eerst vindt nog de zevende editie plaats van dinsdag 19 tot donderdag 21 mei in Tour & Taxis in Brussel. Daar hopen de 130 exposanten 6.500 bezoekers te verwelkomen op 8.946 m² bruto oppervlakte aan stands en activiteiten. Ter voorbereiding van de volgende editie werden alvast nieuwe features en activiteiten in het leven geroepen.

De vastgoedsector staat voor bijzondere uitdagingen.

Aanbod en inhoud

Het aanbod bestrijkt een rijk spectrum, van projectontwikkeling en -management tot architectuur en planning naar economische regio's, steden, gemeenten, intercommunales, investering, financiering, consulting, constructie en facilitair en gebouwbeheer. Belangenverenigingen zoals UPSI-BVS, sinds het eerste uur van Realty de vaste structurele partner, en BLSC die mee aan de wieg stond van het succes van Realty zijn present. Het aanbod is bovendien multisectorieel en omvat residentieel vastgoed, kantoren, winkelparken, industrieel en logistiek vastgoed, zorgvastgoed en sport & leisure.

Daarnaast staan 17 seminars op het programma. Zo organiseert UPSI-BVS op woensdag 20 mei 'Trends en evoluties in real estate: future living, working and playing' en houdt BLSC op donderdag 21 mei een voordracht over 'Shopping until 12 pm and 7/7' An asset for shopping streets and malls''. IFMA weidt op dinsdag 19 mei uit over 'Intelligent Buildings' en Kulak - KU Leuven presenteert op donderdag 21 mei de 'Health Care real estate session'. Een volledig overzicht vind je op www.realty-brussels.com.

Special events

Traditioneel is woensdag de dag van de standevents en recepties. Diezelfde dag opent ook het 'European Retail Parc' zijn deuren, een initiatief van CBRE waar 15 internationale retailparken zowat 300 retailers ontvangen. De Business Lounge in zakelijke Chesterfieldstijl is bestemd voor internationale investeerders tijdens Realty. Bezoekers kunnen terecht in de Visitors Lobby om hun apparatuur op te laden en een rustmoment in te lassen. Twee Intelligent Meeting Rooms staan ter beschikking voor vergaderingen en de Master Lounge is een professioneel ingerichte ontmoetingszaal waar walking diners van exposanten plaatsvinden. Dinsdag en donderdag zijn bezoeken gepland aan het passiefgebouw van de dienst Leefmilieu op de site van Tour & Taxis.

Op woensdagavond 20 mei vindt de exclusieve Realty Night plaats. Op dit hoogtepunt van Realty, enkel toegankelijk op persoonlijke uitnodiging, is de crème de la crème van de vastgoedwereld aanwezig. De hosts van dit prestigieuze event zijn Renson en Proximus. Hoofdsponsor Mercedes is sinds enkele jaren hoofdsponsor van de shuttles, die o.a. de internationale bezoekers op een comfortabele manier van hun aankomstbestemming naar de beurs brengen.

Realty vindt plaats in Tour & Taxis, Shed 2 & 3, Havenlaan 86c in 1000 Brussel en is toegankelijk op dinsdag 19 en woensdag 20 mei van 14 tot 20 uur en op donderdag 21 mei van 11 tot 18 uur. 'Deze zeer professionele en gezellige beurs heeft veel te bieden en stimuleert het netwerken met de belangrijkste vastgoedspelers in België en het buitenland', looft Henri-Martin Horn, vice-president van Morgan Stanley Merchant Banking. Voor meer info kan je terecht op www.realty-brussels.com.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette