Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Realty 2015 breekt alle records

Realty 2015 breekt alle records

Van 19 tot en met 21 mei jongstleden vond in Brussel het jaarlijkse vastgoedevent Realty plaats en deze zevende editie kende een ongezien succes. Liefst 6.470 vastgoedprofessionals troffen elkaar op de site van Tour & Taxis, een stijging van ongeveer 8% ten opzichte van voorgaande editie. Blokkeer 24 tot en met 26 mei 2016 maar al in uw agenda, want dan vindt de volgende editie van Realty plaats, opnieuw in Tour & Taxis in Brussel.

'We noteerden eveneens een groei in deelnemende bedrijven en partners. ­Realty werd vertegenwoordigd door 129 bedrijven, actief in professioneel vastgoed. Deze stonden gedurende de drie beursdagen ter beschikking voor hun klanten en nieuwe relaties. Ook de buitenlandse interesse in Realty nam toe. We mochten meer dan 250 internationale investeerders verwelkomen, wat een toename van 25% betekent ten opzichte van 2014. Deze buitenlandse gasten kwamen hoofdzakelijk uit Nederland, Frankrijk, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Naast deze recordaantallen ging de vooruitgang in de kwaliteit van de deelnemende standhouders niet onopgemerkt voorbij. De wil om de beste en meest creatieve stand te bouwen, was deze editie duidelijk zichtbaar', klinkt het niet weinig trots bij de beursorganisatoren.

Steden van de toekomst

Realty pakte dit jaar opnieuw uit met een rijk gevuld en divers seminarieprogramma gedurende de drie beursdagen. Op dinsdag trok voornamelijk het seminarie van de steden Kortrijk en Mechelen de aandacht, waarbij de respectievelijke burgemeesters Vincent Van Quickenborne en Bart Somers de discussie aangingen over de binnenstedelijke ontwikkelingen van morgen en de toekomst.

Op woensdag zorgde het seminarie van de Beroepsvereniging van de Vastgoedsector (BVS) voor zo'n 250 vastgoedspecialisten. Hierbij kwamen de trends en evoluties op het vlak van werk, wonen en vrije tijd in vastgoed aan bod. Het Investment Seminar van CBRE Belgium & Luxemburg was zoals elk jaar bijzonder succesvol, met meer dan 350 aanwezigen.

Donderdag stond volledig in het thema van retail en zorgvastgoed. De Belgian Luxemburg Council of Shopping Centres organiseerde een panelgesprek over zeven dagen op zeven de klok rond shoppen.

Zorgvastgoed

'Dat zorgvastgoed in de lift zit, konden we vorige editie reeds voelen en dit thema kreeg dit jaar dan ook extra aandacht. Vaste partner KU Leuven en diverse partners organiseerden drie interactieve panelgesprekken over zorgvastgoed. Dankzij het sterke inhoudelijke programma en het mooie aanbod van exposanten noteerden we elke dag een stijging van het aantal vastgoedprofessionals, waarbij het zwaartepunt ongetwijfeld op woensdag lag.'

Ideale plaats

Op basis van onderzoek onmiddellijk na de beurs blijkt dat Realty ook dit jaar weer gezien wordt als hét netwerkplatform bij uitstek van de Belgische vastgoedondernemer. 95% verklaart dan ook dat ze Realty niet willen missen omdat het een ideale plaats is om beslissingnemers bij de overheden en vastgoedbedrijven te ontmoeten en zo informatie uit te wisselen en projecten af te sluiten.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

PWC maakt vergelijkende studie energieprijzen

In gezamenlijke opdracht van de vier energieregulatoren, voerde PricewaterhouseCoopers (PWC) een vergelijkende studie uit naar de elektriciteits- en aardgasprijzen in België en de ons omringende landen (Duitsland, Frankrijk, Nederland en[…]

27/05/2022 | ElektriciteitActueel
Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Geen nieuwe vergunning voor oppompen grondwater in Heers

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Vlaamse scholen kunnen besparen dankzij energieprestatiecontracten

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette