Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Realistische texturen voor de bestrating van openbare ruimtes

Realistische texturen voor de bestrating van openbare ruimtes

Baksteenfabrikant Vandersanden uit Bilzen breidt zijn textuurgenerator uit met klinkertexturen voor tuin- en landschapsprojecten. Daarmee kunnen professionals en consumenten hun ontwerpen op een gedetailleerde en levensechte manier weergeven. Die ontwerpen kunnen ook geïntegreerd worden in het CAD-programma Vectorworks. De integratie met andere gangbare softwarepakketten voor architecten zoals Archicad en Revit, zijn volop in ontwikkeling. 

In navolging van de lancering van de textuurgenerator voor gevelstenen en steenstrips, een online tool om gevels te ontwerpen, breidt Vandersanden deze nu uit met zijn assortiment kleiklinkers voor tuin- en landschapsprojecten.
 
Zo visualiseert de textuurgenerator nu ook gebakken bestrating voor tuinen en openbare ruimtes op een levensechte manier en kan de gebruiker zijn eigen textuur ontwerpen en downloaden. Daardoor kunnen tuin- en landschapsarchitecten, projectleiders bij gemeentes, tuinaannemers en particulieren zich het eindresultaat levensecht voorstellen.
 
Gebruikers kunnen in de online tool onder meer experimenteren met formaten en legverbanden. Daarnaast kunnen ze zelf kleuren mixen, om een eigen unieke kleurenmix te creëren. Vooral voor architecten is die mogelijkheid waardevol. De klinkertexturen visualiseren de openbare ruimte of tuin op een levensechte manier en helpen zowel professionals als consumenten bij het maken van esthetische keuzes. 

1,1 miljoen combinaties

Er zijn in de textuurgenerator meer dan 1,1 miljoen mogelijke combinaties beschikbaar. De verkregen textuur is bovendien oneindig schaalbaar, met een minimale herhaling van patronen. Dankzij digitale innovatie slaagt de baksteenfabrikant erin om alle combinaties er levensecht te laten uitzien. Alle klinkers worden daarvoor in 3D gescand. Nadien wordt er belichting aan toegevoegd.
 
De textuurgenerator werkt snel, eenvoudig en intuïtief. Achteraf kunnen gebruikers de creaties ook downloaden, inclusief belichtingsmappen (o.a. Albedo, Alpha en Diffuse) en technische specificaties, waardoor ze de creaties kunnen integreren in een eigen ontwerp of 3D-model.
 
“Met de uitbreiding van onze textuurgenerator zetten we op digitaal vlak opnieuw een stap vooruit. Kennisdeling, inspiratie en comfort voor klanten staan centraal. De digitalisering van ons aanbod is op dat vlak onmisbaar. We streven daarbij naar een zo realistisch mogelijke weergave van onze producten in 3D-visuals”, aldus Bart Hesen, Marketeer Bestrating bij Vandersanden.
 
 
 
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen

Grootschalige publiek-private samenwerking voor verouderde bruggen

De Vlaamse overheid wil met publiek-private samenwerkingen (pps) tegen 2030 een vijftigtal verouderde vaste bruggen in heel Vlaanderen vervangen. De bouwkost wordt geraamd op 300 miljoen euro. De bruggen worden beheerd door het Agentschap Wegen[…]

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Tegen 2027 enkel nog ledverlichting op autosnelwegen

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Tijdelijke invulling voor vrijgekomen ruimte Mechelse vesten

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Vlaanderen verhoogt budget voor wegen- en fietspadenonderhoud

Meer artikels