Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Realisatie woonproject Delvaux in Oudergem start in augustus

Gerelateerde onderwerpen :

Realisatie woonproject Delvaux in Oudergem start in augustus

De ontwikkelingsplannen voor de Lutgardissite in Oudergem worden concreet. Residentie Delvaux wordt een woonproject met 60 appartementen, studio's en penthouses. Er komt tevens een ruime ondergrondse parkeergarage. Het project is een realisatie van architectenteam Urban Platform uit Brussel en de Hoeseltse projectontwikkelaar Cordeel. De werkzaamheden starten in augustus. Verwacht wordt dat de volledige ontwikkeling op de Lutgardissite tegen eind 2018 zal worden opgeleverd.

Urban Platform koos voor een houten gevelbekleding, stijlvolle elementen in beton en subtiele plooien in de gevel. De wooneenheden zijn opgetrokken uit duurzame, hoogwaardige materialen en de ruime terrassen zijn gunstig georiënteerd en bieden een mooi uitzicht over de omgeving. Dankzij de thermische isolatie in de muren en daken, het ventilatiesysteem met warmterecuperatie en de dubbel isolerende beglazing komt Delvaux moeiteloos tegemoet aan de gangbare voorschriften inzake energieprestatie. Een gedeelte van het dak bestaat uit een groendak, wat een extra meerwaarde betekent voor het milieu.

Er wordt heel wat aandacht besteed aan gebruiksgemak en veiligheid. Zo is de parkeergarage uitgerust met een sectionaalpoort met automatische afstandsbediening en zijn alle gebouwen volledig toegankelijk voor andersvaliden. De wooneenheden zijn sleutelklaar te koop.

Het complex wordt neergezet op amper 450 m van Hertoginnedal, tussen de Zandgroeflaan, de Vorstlaan, de Wahalaan en de Emiel Steenostraat. Behalve de onmiddellijke nabijheid van winkels, tram- en bushaltes, het cultureel centrum en het gemeentelijke sportcomplex is de ligging vlakbij het Woluwepark een belangrijke troef.

Masterplan Lutgardissite

Woonproject Delvaux maakt deel uit van een breder ontwikkelingsplan voor de Lutgardissite in Oudergem. Daarbij horen ook de renovatie en hersituering van de huidige schoolgebouwen, het jeugdhuis en het kinderdagverblijf. Hierbij komen ook een lokaal diensten- en dagverzorgingscentrum.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Bouw grootste Zeeuwse zonnepark North Sea Port gestart

Op het Valuepark Terneuzen start Gutami Holding met de bouw van een 60 MW zonnepark, dat zonne-energie zal opwekken voor ruim 14.000 gezinnen. Het is het grootste Zeeuwse zonnepark op het terrein van Valuepark Terneuzen, een samenwerking tussen[…]

19/06/2021 | ZonnepanelenNederland
Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Heraanleg stationsomgeving Ekeren begint in 2022

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Studiebureau Jonckheere verhuist naar cohousingproject in Brugge

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Grootste woonproject van Antwerpen gaat laatste rechte lijn in

Meer artikels