Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer

Gerelateerde onderwerpen :

,
Ramen- en deurenproducent Verbalu zoekt overnemer

© Vavato

In opdracht van curator Gerry Verschuren zoekt het online veilingplatform Vavato een overnemer voor de volledige productiesite van Verbalu in Heist-Op-Den-Berg. Het voorbije weekend meldde de krant De Tijd dat zich intussen al vier kandidaat-overnemers hebben gemeld. Verbalu is gespecialiseerd in de productie van aluminium ramen en deuren. Het bedrijf bouwde een uitstekende reputatie op in het B2B-segment, onder meer als tweede grootste afnemer van Reynaers aluminium profielen voor raamproductie in de Benelux. Een probleem met de cashflow door de fors oplopende prijzen van bouwmaterialen, lag aan de basis van het faillissement dat eind oktober werd uitgesproken.

In 2021 was het bedrijf goed voor een omzet van 10,7 miljoen euro. Vorig jaar werd ook een vernieuwde, semi-geautomatiseerde site met 5.000 m² productiehallen in dienst genomen in Heist-op-den-Berg, inclusief een volledige CNC-gestuurde productie en drie sorteer- en montagelijnen. Tot de bekendste klanten van Verbalu behoren onder meer RDS, Heremans, SB en Vertirama. Zowel de curator als het veilinghuis vertrouwen erop dat er snel een overnemer kan worden gevonden. “Dankzij een goedgevuld orderboek van meer dan 1 miljoen euro en lopende bestellingen in uitvoering ter waarde van 420.000 euro, zijn we ervan overtuigd dat de 37 werknemers snel weer aan de slag kunnen", stelt Cedric Baetens van Vavato.
 
Verbalu stond tot 2018 bekend onder de naam Verona. Het werd toen overgenomen door de Brusselse investeringsgroep E-Capital om in afgeslankte versie als Verbalu in de markt gezet te worden. Verbalu (alu productie) maakt deel uit van de VPG Group, waar ook Verstaen (plaatsing) en Vertirama (productie PVC) deel van uitmaken. De drie vennootschappen van de groep draaiden vorig jaar nog een gezamenlijke omzet van 50 miljoen euro.Vertirama en Verstaen zijn samen beter bekend onder de commerciële naam Belorama. Geplaagd door hoge grondstofkosten kondigde Belorama eind oktober het faillissement aan. De huidige faling van Verbalu is dus ook in deze context te kaderen. Het filiaal Verbalu staat bekend als het meest rendabele deel van Belorama.
 
 
Foto’s: Vavato.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

Deprez uit Kortemark is Kmo van het Jaar

De firma Deprez uit Kortemark is door ondernemersorganisatie Unizo uitgeroepen tot nationale ‘Kmo van het Jaar’. Het familiebedrijf is actief in de sector van de machineconstructie en een specialist op het vlak van interne[…]

07/12/2022 | Ondernemingen
Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

Bouwsector lanceert nieuwe tool voor circulair bouwen op maat

EEG Group is nu ook actief in brandbeveiliging

EEG Group is nu ook actief in brandbeveiliging

Tectum Group verwerft afdeling Dak & Gevel van SIX

Tectum Group verwerft afdeling Dak & Gevel van SIX

Meer artikels