Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Raamsysteem van de toekomst

Raamsysteem van de toekomst

Dit jaar verrast Reynaers Aluminium de bezoekers van Batibouw met een gloednieuwe stand waarin de beleving van de diverse oplossingen voor ramen, deuren en schuifdeuren centraal staat. De ramen en deuren worden op realistische wijze ingebouwd en gepresenteerd zodat de bezoeker kan ervaren hoe ze in de eigen woning tot hun recht zouden komen. Naast de vernieuwde ultraslanke SlimLine reeks en het minimalistische Hi-finity schuifraam met hoek in glas, presenteert Reynaers in primeur de nieuwe MasterLine 8. Dit is het aluminium raamsysteem van de toekomst.

Op de nieuwe stand kan de bezoeker de recent gelanceerde SlimLine reeks ontdekken, een ultraslank raamsysteem met hoge isolatiegraad dat beschikbaar is in drie designvarianten en bijgevolg in elke bouwstijl tot zijn recht komt. De SL 38 laat toe om met zijn verbeterde thermische prestaties en stijlvarianten perfect in te spelen op architecturale trends waarin zowel transparantie als authenticiteit centraal staan.

Een tweede belangrijke innovatie is het minimalistische Hi-Finity schuifraamsysteem met glasverlijming op een hoek. Dit open systeem met verborgen profielen laat toe om een raampartij te realiseren die volledig transparant doorloopt over de hoek van de woning. De grens tussen binnen en buiten vervaagt nog meer met dit architecturaal hoogstandje, eens te meer omdat er geen hoekprofiel is dat het zicht belemmert. Het Hi-Finity schuifraam is beschikbaar met dubbele of driedubbele beglazing. Beide varianten voldoen aan strenge veiligheidseisen en kunnen het gewicht van grote glasafmetingen aan. Een knap staaltje van topdesign, met indrukwekkende thermische prestaties.

Ten slotte stelt Reynaers in preview de MasterLine 8 voor, het raamsysteem van de toekomst. De MasterLine 8 scoort hoog inzake energie-efficiëntie en staat voor maximaal comfort en veiligheid voor de eindgebruiker vandaag en in de toekomst. Het systeem biedt een enorme architecturale vrijheid met talrijke designvarianten en wordt beschikbaar in de loop van 2016. Reynaers Aluminium bewijst met deze innovatieve nieuwe ramenreeks klaar te zijn om samen met zijn fabrikanten en installateurs aan de toekomst te bouwen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene waterstof

Miljoenenproject transformeert CO2 tot groene waterstof

Tien private en publieke partners hebben zich verenigd in het North-C-Methanol project. Samen zullen ze de CO2-emissie jaarlijks met 140.000 ton verminderen en 44.000 ton groene methanol aanmaken voor de lokale chemische en duurzame[…]

26/10/2020 | GentInnovatie
Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Oudenaarde bouwt nieuwe woonwijk

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Vandenbussche krijgt Best managed Company Award

Eerste infrastructuurwerf met ethische code

Eerste infrastructuurwerf met ethische code