Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publireportage

Raam- en deursysteem met thermische onderbreking

Raam- en deursysteem met thermische onderbreking

Aluprof, een van de grote Europese fabrikanten van aluminium raam- en deursystemen, gevelsystemen en rolluik- en garagedeursystemen is aanwezig op Polyclose. De Belgische tak van het bedrijf, is gelokaliseerd in  Dendermonde. Van hieruit worden de Belgische en Franse markten bewerkt door een commercieel-technisch team in samenwerking met de lokale assembleurs van rolluiken, raam-, deur- en vliesgevelsystemen.

Ontdek op Polyclose de nieuwste producten, zoals de MB-104. Dit is een raam- en deursysteem met thermische onderbreking en ruime beglazingsmogelijkheden tot 81 mm, gecertificeerd door het Passiefhuis Instituut Darmstadt. Het systeem garandeert thermische isolatie voor opengaande ramen, Uw vanaf 0,53 W/m2K en voor deuren UD vanaf 0,62 W/m2K.

Het MB-70B systeem, speciaal ontworpen om te voldoen aan de eisen van de Belgische markt, kenmerkt zich door de geprofileerde thermische onderbrekingen en isolatie elementen in de aluminiumprofielen. Een belangrijke eigenschap van de interne constructie van de ramen en deuren is de ventilatiespleet tussen het glaspakket en de isolatie-inzet, langs de volledige rand van de ruit. Het systeem maakt zowel het bouwen van verschillende raam- en deurconstructies, als het gebruik van vullingen met uiteenlopende diktes mogelijk. Het MB-70B systeem is ATG-gecertificeerd door het BUtgb.

Het MB-Slimline-raamsysteem met thermische scheiding heeft bijzonder smalle aluminiumprofielen voor het uitvoeren van verschillende typen naar binnen opengaande ramen en vaste ramen. De thermische isolatiewaarden beginnen bij 0,8 W/(m2K). Dit raamsysteem maakt de uitvoering van raamvleugels mogelijk met zichtbare of onzichtbare profielen (SG) aan de buitenkant van de constructie. Bij het gebruik van onzichtbare vleugels zien de vaste en opengaande velden er vrijwel identiek uit. Dit systeem is, net als het systeem MB-Ferroline, uitermate geschikt ter vervanging van oudere types ramen van staalprofielen, waardoor het uiterlijk vanaf de buitenkant vergelijkbaar blijft, terwijl de thermische isolatie aanzienlijk toeneemt.
Het thermisch geïsoleerde raam-deursysteem MB-86 bestaat uit aluminium raam- en deurpanelen waarin aerogel is toegepast, een materiaal met een perfecte thermische isolatie, wat overigens een primeur is. Een ander voordeel van MB-86 is de grote stevigheid van de profielen, waardoor constructies van grote afmetingen en een hoog gewicht mogelijk zijn.

Brandwering

Voor brandwerende wanden en deuren heeft Aluprof o.a. het MB-78EI-systeem, gebaseerd op thermisch geïsoleerde aluminiumprofielen van slechts 78 mm diep. Dit systeem biedt optimale warmte-isolatie (Uf vanaf 1,60 W/m2K) en geluidsisolatie (tot 40 dB) en wordt dan ook vaak toegepast in de bouw. Dit systeem geniet de technische goedkeuring ITB nr. AT-15-6006/2016 en het Britse certificaat Certifire nr. 5138.

 

Buitenleven

Om kamers of veranda’s met de buitenomgeving te verbinden, presenteert Aluprof het MB-77HS hefschuifdeuren systeem en haar assortiment rolluikonderdelen en automatiseringsoplossingen (RC3-gecertificeerd), alsook het ruimtebesparende plissé horsysteem MPH, bij uitstek geschikt voor montage in terrasdeuren en balkonopeningen die maar liefst 4 m breed kunnen zijn. Een kenmerkende eigenschap is de toepassing van speciaal geplisseerd gaas dat zich bij sluiting opvouwt als een harmonica en wordt opgeslagen in het zijprofiel. Hiermee neemt de hor weinig plaats in en kan er optimaal gebruik gemaakt worden van de oppervlakte zonder invloed op de functionaliteit van de deur of het uitzicht.

Aluprof kan bezocht worden op stand 1282. Voor meer informatie kan je terecht op www.aluprof.eu


 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Polyclose werd opnieuw massaal bezocht

Polyclose werd opnieuw massaal bezocht

Bezoekers, exposanten en organisatoren kijken tevreden terug op een succesvolle achttiende editie van Polyclose, de tweejaarlijkse vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Flanders Expo in Gent. Van 17 tot en met 19[…]

25/01/2018 |
Polyclose

Polyclose

Renson Invisivent Air en Invisivent Comfort raamverluchtingen

Publireportage

Renson Invisivent Air en Invisivent Comfort raamverluchtingen

Argenta Invisidoor SDX: nu ook in unieke hoekopstelling

Publireportage

Argenta Invisidoor SDX: nu ook in unieke hoekopstelling

Meer artikels