Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Quares Student Housing wil uitbreiden naar Leuven

(c) Quares

© copyright Bart Gosselin all rights reserved toegelaten gebruik : - eigen brochures, adverrtenties en website van Quares Gelieve ons voor elk ander gebruik vooraf te contacteren

Quares Student Housing, gespecialiseerd in studentenvastgoed, wil 10 miljoen € ophalen bij investeerders om verouderde studentenkoten te vervangen door kwalitatieve en veilige kamers. Het Antwerpse vastgoedbedrijf mikt tegen 2024 op een verdubbeling van het aantal studentenkamers. Na Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, breidt de groep daarvoor haar activiteiten ook uit naar Leuven.

 

Uit een analyse van Quares Student Housing, dat kamers en studio’s verhuurt aan studenten en ‘young professionals’, blijkt dat in heel België enkele tienduizenden studentenkamers niet langer voldoen aan de  strengere wetgeving van de gewesten en steden en aan de hedendaagse kwaliteitseisen van de studenten. Talrijke kamers riskeren vanaf 2021 van de markt gehaald te worden. Zo moeten studentenkamers bijvoorbeeld minstens 12 m² groot zijn en een eigen lavabo op de kamer hebben, wat in de praktijk in een heleboel kamers niet het geval is.
 
“In onze studentensteden is er een groot tekort aan kwalitatieve en betaalbare studentenhuisvesting. Het zwaartepunt ligt natuurlijk op Brussel, met ongeveer 100.000 studenten de grootste Belgische studentenstad met tevens het grootste tekort. Daar is de komende jaren nood aan 18.000 kwalitatieve kamers. Daarom is het nu meer dan ooit het moment om te investeren in studentenhuisvesting. De markt staat aan het begin van een transitie van verouderd patrimonium naar nieuwe, kwaliteitsvolle kamers. Een groot deel van de studentenhuisvesting is vandaag gebouwd in de jaren ’80 en’90 en voldoet niet meer”, zegt Herman Du Bois, CEO van Quares Student Housing.
 
Quares Student Housing heeft alvast een stevig groeitraject uitgetekend. De komende jaren wil het bedrijf verder groeien van een duizendtal kamers nu, naar minstens tweeduizend in 2024. Daarbij kijken ze naar nieuwe locaties in Brussel, Gent, Antwerpen en Luik, maar wil de vastgoedspeler ook actief worden in Leuven.
 
Om de uitbreiding mogelijk te maken wil Quares Student Housing 10 miljoen € ophalen bij institutionele investeerders en particuliere beleggers. Voor de onderneming is het de grootste kapitaalverhoging ooit. Het verse geld zal in de eerste plaats worden geïnvesteerd in meer dan 100 nieuwe studentenkamers in Brussel en nog eens 100 in Gent. In een latere fase worden de activiteiten uitgebreid in de grootste Belgische studentensteden.
 
Zo komt ook Leuven bij de Antwerpse vastgoedspeler in beeld. Vandaag is ongeveer 95% van de studentenkamers in handen van particulieren en private investeerders. Maar lang niet alle kotbazen zijn in staat hun eigendom zomaar aan te passen. Als controleurs vanaf 1 januari effectief beginnen met het ongeschikt verklaren van kamers die niet meer voldoen, dreigt er in de studentensteden een sterk tekort.
 
Volgens de analyse van Quares Student Housing ziet het ernaar uit dat de markt van het studentenvastgoed ook het komende academiejaar goed op peil blijft, ondanks de viruscrisis. “Wij merken aan de verhuur dat het nieuwe academiejaar mogelijk zelfs even goed zal zijn als vorig jaar. De combinatie van fysiek en digitaal onderwijs en de blijvende nood aan zelfstandigheid, zorgen ervoor dat studenten nog steeds op kot blijven gaan”, zegt Herman Du Bois.
 
Het team van Quares Student Housing beheert vandaag duizend kamers in vier steden. Die zijn goed voor een totale investeringswaarde van meer dan 95 miljoen €. In 2016 stapte KBC-Life Residential Real Estate mee in het kapitaal van Quares Student Housing. Een jaar later werd het kapitaal nogmaals verhoogd met meer dan 4 miljoen €, dankzij de intrede van de familie Costermans naar aanleiding van de aangekochte ‘Room To Bloom’-portefeuille in Antwerpen. Nadien schreef ook Argenta Assuranties in op aandelen van Quares Student Housing.
 
Intussen bedraagt het kapitaal ongeveer 38 miljoen €. De huidige kapitaalronde loopt tot eind november en de minimale inleg is 100.000 € (private plaatsing). Bovendien kunnen investeerders intekenen op een converteerbare obligatielening vanaf 30.000 €.
------------------------------------------------------------------
Aantal studentenkamers Quares Student Housing
Brussel          267
Antwerpen    366
Gent              211
Luik              146
Totaal            990
 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

We Invest opent kantoren in Vilvoorde en Heist-op-den-Berg

In Wallonië en Brussel is We Invest met vijftien locaties een bekende vastgoedfranchisegever. Nu mikt de specialist in residentieel vastgoed ook op Vlaanderen. Een eerste vastgoedkantoor werd geopend in Antwerpen-Centrum. Nu zijn Vilvoorde[…]

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Studie over waardering vastgoed per stad of gemeente

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Matexi blijft op koers ondanks actuele uitdagingen in de bouwsector

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Gent wil aanbod studentenhuisvesting verhogen

Meer artikels