Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Qrf en Dyls ontwikkelen Match-site in Leuven

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Qrf en Dyls ontwikkelen Match-site in Leuven

De Belgische beursgenoteerde vastgoedvennootschap Qrf had eerder al een voorwaardelijk akkoord aangekondigd met de Leuvense projectontwikkelaar Dyls nv voor de gezamenlijke herontwikkeling van de volledige site aan de Bondgenotenlaan 58 in de studentenstad.
Daar worden ongeveer 110 studentenkamers en 5.000 m² handelsruimtes gepland. Op deze plek was van 1961 tot 1983 de Belgische warenhuisketen Galeries Anspach gevestigd. Later trok de Louis Delhaize Group in het leegstaande pand. Bij de site horen ook nog een filiaal van Bpost en een winkel.
 
Zopas werd de projectvennootschap opgericht en is de joint venture tussen beide ondernemingen officieel opgestart. Het is de bedoeling om de studentenverblijven te verkopen. Qrf beschikt over een voorkooprecht, doch geen verplichting, voor de aankoop van de commerciële ruimte.
 
Het akkoord waardeert het vastgoed aan 18,2 miljoen €. Qrf heeft 12,74 miljoen € cash ontvangen voor de verkoop van 70% van de aandelen en behoudt dus 30% van de aandelen in de projectvennootschap, goed voor een waarde van 5,46 miljoen €.
 
De ontvangen cash wordt integraal aangewend voor verdere schuldafbouw en moet de balans van Qrf bijkomend verstevigen. De verlaagde schuldgraad zal Qrf ook toelaten om nieuwe investeringsdossiers te bekijken.
 
Sinds 25 juni gaan de huurgelden die worden betaald door de huidige gebruikers van de site (het warenhuis Match, de winkel We Fashion en het kantoor van Bpost) naar de nieuwe joint venture. Op jaarbasis gaat het om 609.000 €. Qrf verwacht een ontwikkelingsrendement dat hoger ligt dan het bestaande huurrendement.
 
De start van de werkzaamheden op de site is voorzien in het derde kwartaal van dit jaar, met een verwachte oplevering van de commerciële units in het tweede kwartaal van 2022 en de studentenresidenties in het najaar van 2023.

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Voorontwerp heraanleg Stadspark Antwerpen goedgekeurd

Het district en de stad Antwerpen zullen de komende jaren het Stadspark terug opwaarderen naar zijn oorspronkelijke landschapsstijl, rekening houdend met de hedendaagse noden. Zopas werd hiervoor het voorontwerp goedgekeurd dat tot stand kwam na[…]

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Bouw nieuw VRT-complex start in november

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuwe campus KU Leuven in Pachecogebouw aan Brusselse Kruidtuin

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Nieuw datacenter voor Green Energy Park in Zellik

Meer artikels