Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Puurs Logistics Centre wordt meer dan dubbel zo groot

Gerelateerde onderwerpen :

Puurs Logistics Centre wordt meer dan dubbel zo groot

De eerstesteenlegging werd bijgewoond door (vanaf l.) Hilde Van der Poorten (waarnemend burgemeester van de gemeente Puurs), Felix Fiege (mede-eigenaar van Fiege), Walter Goossens (supply chain director bij Makro) en Kim Cornille (country manager van Goodman België). (Foto saycheesse).

Het Puurs Logistics Centre wordt uitgebreid met 32.000 m², waarvan 23.700 m² verhuurd zal worden aan het logistieke bedrijf Fiege. De resterende 7.800 m² blijft nog even in reserve voor toekomstige verhuurmogelijkheden en kan als afzonderlijke unit worden opgeleverd, met afzonderlijke ingangen.

De nieuwe magazijnunits zullen naar verwachting in november klaar zijn voor oplevering. Het logistieke centrum telt vandaag twee units, goed voor 20.600 m². De vraag naar een dergelijke bedrijfsruimte is hoog. De site is in handen van de Goodman Group, een geïntegreerde vastgoedspeler die wereldwijd logistiek vastgoed bezit, ontwikkelt en beheert.

De Goodman Group, Fiege en Makro legden zopas de officiële eerste steen van de uitbreiding. De locatie in Puurs is ideaal voor logistieke operaties om zowel de Belgische als de West-Europese markten te bedienen. Puurs ligt op de logistieke hoofdroute van België tussen Antwerpen en Brussel en op slechts 6 km afstand van de containerterminal in Willebroek, waar dagelijkse verzendingen naar de grootste twee zeehavens in Europa (Antwerpen en Rotterdam) plaatsvinden. Deze strategische ligging in het hart van de ‘Gouden Driehoek’ van België maakt het mogelijk voor bedrijven zoals Fiege en Makro om hun goederenstroom efficiënt te beheren.“In mei vorig jaar besloot Makro zijn activiteiten te centraliseren, wat inhield dat Fiege nog eens 20.000 m² nodig had, bovenop de ruimte die we al huurden in Puurs Logistics Centre. Door de verlenging van het huurcontract en door deze site uit te breiden konden we de perfecte oplossing bieden voor Makro’s centralisatiestrategie”, zegt Pascal Van der Linden, ceo bij Fiege.

“Onze nieuwe commerciële strategie is gericht op de logistieke integratie van onze leveranciers in de sectoren Food en Non-Food. Deze strategie vereist ook nieuwe logistieke oplossingen. Daarom waren we op zoek naar een partner die ons niet alleen de juiste logistieke voorzieningen kon bieden, maar met wie we ook kunnen samenwerken om de service aan onze winkels te optimaliseren en om zo de eindklant beter te bedienen”, vult Walter Goossens van Makro aan.

Duurzaamheid staat hoog op de agenda van de drie betrokken partijen en dat geldt ook voor de nieuwe ontwikkeling in Puurs. Dankzij een nauwe samenwerking tijdens zowel de ontwerp- als planningfase van het project kon de milieu-impact geminimaliseerd worden. Om te voldoen aan de eisen van Europa’s ‘Lean and Green’-programma wordt de faciliteit daarom uitgerust met dimbare led-verlichting met bewegingssensoren en infraroodverwarming. Er wordt ook gezorgd voor voldoende natuurlijk daglicht voor het personeel in de magazijnen door middel van lichtstrips boven de laaddeuren.

Daarnaast maakt het gebouw gebruik van een verzamelsysteem voor regenwater. Deze eigenschappen helpen de energiekosten verlagen en stimuleren het gebruik van natuurlijke hulpbronnen door de ganse faciliteit.

Als belangrijke eigenaar en ontwikkelaar van industrieel vastgoed is Goodman zich sterk bewust van de voordelen die het inzetten van duurzame ontwerpprincipes en initiatieven in nieuwe technische ontwikkelingen biedt. Duurzaamheid vormt immers een integraal onderdeel van de ‘investeren, ontwikkelen en beheren’-aanpak van het bedrijf: het levert besparingen op voor klanten, bezorgt toegevoegde waarde aan kapitaalpartners en biedt voordelen voor de samenleving.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

"Het strenger worden van de banken vormt een gevaar voor projecten"

Ook in 2021 laat Bouwkroniek een reeks CEO’s aan het woord. We zetten het nieuwe jaar in met de antwoorden van Elisabeth Van Damme, bestuurder bij makelaar Elitis Real Estate. Van welke nieuwe technologie verwacht u dat ze uw business de[…]

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuw park en woningen Hoekakker in Ekeren stapje dichter bij realisatie

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Nieuwe bestemming voor PMS-pand in Kortrijk

Kerremanspark in Zellik wordt woonerf met 72 woningen

Kerremanspark in Zellik wordt woonerf met 72 woningen

Meer artikels