Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

#PUURProfCooldown werftour

#PUURProfCooldown werftour

Om PUUR Prof 2018, dat plaatsvindt op 26 januari 2018 in de Grenslandhallen in Hasselt, alvast onder de aandacht te brengen bij de bouwsector gaat Bouwunie Limburg de komende weken met een aangename verrassing langs op bouwwerven in de ganse provincie.

Onder de hashtag ‘#PUURProfCooldown’ kunnen bouwbedrijven deelnemen aan deze actie door PUUR Prof-werfdoeken op te hangen, een mooie foto te maken, die online te delen en te wachten op een leuk promoteam met gevulde koelboxen. Op 16 augustus vond op een bouwwerf van Peters Leon Dakwerken in Bocholt de eerste ‘werftour’ plaats (foto), waarover je meer info vindt op de facebookpagina of puurprof.be/cooldown.

PUUR prof profileert zich als het netwerkevent bij uitstek voor de bouwprofessional. Het richt zich immers tot de verschillende deelsectoren in de professionele bouwwereld, architecten en studiebureaus en je kan er naast medeondernemers dus ook fabrikanten en leveranciers ontmoeten.

Bovendien wordt PUUR prof 2018 een opleidingsdag voor de bouwprofessional. Je kan er immers gratis praktijkgerichte en nuttige bouwopleidingen volgen en interessante seminaries en live demonstraties bijwonen.

Tijdens het schooljaar 2016-’17 met start op 1 september 2016 werden in Limburg eind juli 2017 3.531 arbeiders bereikt of 26,90% van de in totaal 13.131 arbeiders (exclusief de cijfers van augustus 2017). Eind juli 2017 werden 506 bedrijven bereikt die opleidingen voor hun arbeiders organiseren of 23,98% op de in totaal 2.110 bedrijven (zonder de cijfers van augustus 2017). Tijdens het schooljaar 2015-’16  met start op 1 september 2015 werden in Limburg eind augustus 2016 3.807 arbeiders bereikt of 28,99% op in totaal 13.134 arbeiders. Eind augustus 2016 werden 478  bedrijven bereikt die opleidingen voor hun arbeiders organiseren of 22,14% van de in totaal 2.159 bedrijven. Uit deze cijfers van Constructiv blijkt dat slechts één op de vier bouwbedrijven bezig is met het opleiden van zijn personeel, inclusief verplichte opleidingen.

“PUUR Pprof 2018 wil hier een antwoord op bieden en voorziet daarvoor een hele reeks van gratis veiligheidsopleidingen voor bouwvakarbeiders. Bouwunie Limburg gaat hiervoor samenwerken met o.a Fortio Bedrijfsopleidingen en kan bovendien rekenen op steun van Constructiv”, meldt Davy Maesen, gedelegeerd bestuurder van Bouwunie Limburg.

Tijdens PUUR Prof kan je volgende gratis opleidingen volgen: Asbestverwijdering eenvoudige handelingen; Veilig werken op hoogte module 1 + 2; EHBO (initiatie); EHBO (opfrissing vier uur) in combinatie met ergonomie/omgaan met kleine blusmiddelen; en Aanslaan van lasten. De seminaries (voor zaakvoerders, architecten, enz.) behandelen volgende thema’s: Samensmelting RSZ en sociale inspectie: wat verandert er voor u als ondernemer? - Digitalisering in de bouw; De tienjarige aansprakelijkheidsverzekering vanaf 1 juli 2018; en Innovatie in de bouw (BIM, lean, enz.). Alle opleidingen/seminaries starten om 8 uur en zijn gratis. De opleidingen voor bouwvakarbeiders (PC 124) vallen bovendien onder het voordelige winteropleidingssysteem.

Al deze activiteiten vormen een win-win voor zowel werkgevers (geen loonkosten; het ideale moment om hun arbeiders tijdens de barre winterperiode wettelijk in orde te stellen met hun verplicht te volgen opleidingen) als arbeiders (werkloosheidsuitkering van de RVA, aanvullende vergoeding bouw van het Fonds voor Bestaanszekerheid en opleidingspremie van 40 € netto van FVB Constructiv).

Voor meer informatie kan je terecht bij Bouwunie Limburg, Maastrichtersteenweg 254 in 3500 Hasselt, limburg@bouwunie.be en www.bouwunielimburg.be.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Zoals isolatie een woning tegen koude beschermt, zo beschermt zonwering tegen hitte. “In onze buurlanden is dit besef duidelijk doorgedrongen, maar België hinkt achterop. Het lijdt geen twijfel dat zonwering meenemen vanaf de[…]

Tegels en mozaïek blijven populair

Tegels en mozaïek blijven populair

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Internationaal congres over gezonde steden in Brussel

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Nieuw kwaliteitslabel voor professionele tuinaannemers

Meer artikels