Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Puur natuur aan de muur

Kurkspecialist Santana zet op Batibouw de wandbekleding Maximo in de kijker. Dankzij het natuurlijke ruwe uitzicht van deze wandtegels haal je de natuur in huis en maak je muren trendy en hip.

De wandtegels zijn vervaardigd van de bast (de binnenkant van de schors) van de kurkeik. Dat zorgt voor een natuurlijk ruw uitzicht met grillig reliëf. Doordat de bast van kurkeiken er nooit exact hetzelfde uitziet, is elke wandtegel uniek. Dit natuurproduct past prima in een landelijke woningstijl, maar ook in een strak interieur komt de eigenzinnigheid van Maximo tot zijn recht.

Maximo is beschikbaar in grote rechthoekige tegels van 30 bij 90 cm die zowel in horizontale als in verticale richting kunnen geplaatst worden. De 1,5 cm dikke tegels worden rechtstreeks op een zuivere en vlakke gepleisterde of gipskartonnen wand bevestigd met watergedragen lijm. Doordat de kurktegels onbehandeld zijn en geen extra vernislaag kregen, is Maximo enkel geschikt als wandbekleding in droge ruimtes.

Kurk scoort niet alleen ecologisch goed. Ook inzake thermische isolatie komt dit natuurlijke materiaal sterk uit de hoek. Doordat kurk de omgevingswarmte opneemt en lang vasthoudt, voelt een wand van kurk steeds behaaglijk warm aan. Daarnaast zwakt kurk geluid af en absorbeert het trillingen. De geluiddempende eigenschappen maken wandbekleding van kurk zeer geschikt in combinatie met bijvoorbeeld harde vloeren die het geluid versterken, zoals natuursteen of beton.

Als volledig recycleerbaar en 100% biologisch afbreekbaar natuurproduct is kurk perfect op zijn plaats in de huidige ecotrend. Kurk is afkomstig van de schors van de kurkeik. Bij de ontschorsing wordt enkel de schors weggehaald. De kurkeik blijft verder intact zodat de schors op natuurlijke wijze weer kan aangroeien.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

Thomas & Piron neemt BAM Galère en BAM Lux over

De Waalse groep Thomas & Piron neemt de bedrijven BAM Galère en BAM Lux over van de Nederlandse groep BAM. De Nederlandse groep BAM heeft in ons land ook nog het bedrijf Interbuild. De transactie, waarvan het bedrag niet wordt[…]

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Burgers investeren in Scholen van Vlaanderen

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Aanleg omleidingsweg Anzegem stap dichterbij

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar

Ontwerp Leiebrug tussen Wevelgem en Lauwe is klaar