Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Purazur bouwt waterzuiveringsinstallatie voor Indaver

Gerelateerde onderwerpen :

,

Purazur, een filiaal van de DEME Group gespecialiseerd in waterzuivering, bouwt een nieuwe waterzuiveringsinstallatie voor afvalverwerkingsbedrijf Indaver in Antwerpen.

Purazur staat in voor het ontwerp, de constructie en opstart van de nieuwe installatie. De bouw van de installatie zal duren tot augustus 2017. Na een testperiode van zes maanden zal Indaver de nieuwe installatie begin 2018 in gebruik nemen.

Waswater

Indaver verwerkt o.m. gevaarlijk industrieel afval in drie draaitrommelovens. Om aan de strenge emissievoorwaarden te voldoen, worden o.m. de gassen van het verbrandingsproces in een zogenaamde natte gaswassing behandeld waarbij schadelijke stoffen worden opgevangen in het waswater. Dit waswater moet eveneens voldoen aan strenge lozingsvoorwaarden. Hiervoor wordt het waswater afzonderlijk verwerkt in de waterzuiveringsinstallatie die door Purazur wordt ontworpen en gebouwd. De installatie vervangt de bestaande waterzuiveringsinstallatie van Indaver die het einde van zijn levensduur heeft bereikt.

Performanter

"De bestaande waterzuiveringsinstallatie moet vervangen worden door een nieuwe, performantere installatie om een duurzame verwerking van gevaarlijk afval bij Indaver voort te kunnen zetten", zegt Jan Timmermans, projectleider Indaver.

"Purazur bouwde al heel wat ervaring op in het ontwerpen, bouwen en exploiteren van waterzuiveringsinstallaties voor industrieel afvalwater in verschillende sectoren. Indaver is een belangrijke nieuwe klant voor Purazur, waarbij we onze positie als aanbieder van totaaloplossingen op het vlak van waterzuivering bevestigen", stelt Pieter Van der Mussele, business unit manager bij Purazur.

Stortplaatsen

Purazur spitst zich toe op de hoogtechnologische zuivering van industrieel en huishoudelijk afvalwater, percolaatwater van stortplaatsen en verontreinigd grondwater.

AANBESTEDINGEN
Alle aanbestedingen

Meest aanbevolen artikels

Waterzuiveringsstation Brussel-Zuid grondig gerenoveerd

Waterzuiveringsstation Brussel-Zuid grondig gerenoveerd

Het waterzuiveringsstation Brussel-Zuid, ook bekend onder de naam Step Sud, van de Brusselse Maatschappij voor Waterbeheer (BMWB) werd de voorbije jaren grondig gerenoveerd. Er werd 75 miljoen € uitgetrokken voor de integratie van een[…]

24/04/2019 |
Doorbraak voor energie-efficiëntere warmtenetten

Doorbraak voor energie-efficiëntere warmtenetten

Praktijkvoorbeeld Ons Dak toont cruciaal belang bouwschil

Praktijkvoorbeeld Ons Dak toont cruciaal belang bouwschil

Delft krijgt eerste energieneutraal treinstation

Delft krijgt eerste energieneutraal treinstation

Meer artikels