Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publica Awards zetten unieke projecten in de kijker

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Publica Awards zetten unieke projecten in de kijker

In de categorie ‘Urban development, Infrastructure & Mobility’ won het project ‘Reconfiguration de l’îlot Fontainas’ van B612 Associates en de stad Brussel.

In aanwezigheid van ruim 250 genodigden reikte EBP tijdens een gala-event op donderdagavond 20 juni in hotel Metropole in Brussel voor de vierde keer de Publica Awards uit. Deze prijzen bekroonden publieke actoren, hun partners en hun samenwerking in unieke projecten in vijf categorieën. De aanwezigen konden in iedere categorie tevens stemmen voor een publieksprijs.

In de categorie ‘Corporate Responsibility’ haalde ‘Nudging in een supermarktcontext’ van de Vlaamse overheid – Departement Omgeving goud vóór het project ‘Ensemble, faisons barrage’ van de politiezone Samber en Maas (zilver) en ‘Bâtiment Chambon’ van ONVA (brons). De publieksprijs ging naar ‘Olifantengras in Schelle’ van het gemeentebestuur van Schelle.

In de categorie ‘Urban development, Infrastructure & Mobility’ eindigde het project ‘Reconfiguration de l’îlot Fontainas’ van B612 Associates en de stad Brussel vóór ‘Utopia’ van de stad Aalst en ‘Nederschelde versie 2.0’ van De Vlaamse Waterweg. Een speciale vermelding was weggelegd voor ‘Fietsen door de bomen’ van Toerisme Limburg, dat ook de publieksprijs wegkaapte.

De ‘Product- en dienstencatalogus’ van de gemeente Puurs - Sint-Amands en Tobania haalde het in de rubriek ‘Technology’ vóór ‘Faky’ van de RTBf en ‘Plan Lumières 4.0’ van de SPW Mobilité & Infrastructures. Het publiek stemde voor ‘Scholen van Morgen’ van AG Real Estate COPiD.

De ‘Product- en dienstencatalogus’ van de gemeente Puurs - Sint-Amands en Tobania haalde het in de rubriek ‘Technology’.

De Maan

In de categorie ‘Heritage & Architecture’ eindigden ‘De Maan – Beeldsmederij in Mechelen’ van de stad Mechelen, import export Architecture en Beeck-Hermans architecten en de ‘Renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika’ van dit museum en de Regie der Gebouwen ex-aequo op de eerste plaats. De ‘Restauration et réaffectation d’un presbytère en bibliothèque’ van de gemeente Pont-à-Celles sleepte het brons in de wacht. ‘De rotstuin van het Provinciedomein Huizingen’ van de provincie Vlaams-Brabant kreeg een speciale vermelding en de ‘Renovatie en restauratie van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika’ veroverde de publieksprijs.

In de categorie ‘Security & Safety’ ten slotte toonde de ‘Geïntegreerde Security en Hospitality voor Politiezone Antwerpen’ van de PZ Antwerpen zich de beste vóór het ‘CBRNe expertisecentrum van het Crisiscentrum’ van het Nationaal Crisiscentrum en ‘Shield’ van de Politiezone Antwerpen. Hier stemde het publiek voor de ‘Behandeling overlastmeldingen: van subjectieve beleving naar objectieve meting’ van de stad Mechelen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

National Tender Day dompelt 500 bezoekers onder in de wereld van overheidsopdrachten

De National Tender Day is zowat de hoogmis voor iedereen die met overheidsopdrachten te maken heeft. Deze vijftiende editie maakte zijn beloften meer dan waar. Het evenement, georganiseerd door EBP in samenwerking met Bouwkroniek en La[…]

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Christine Lhoste aan boord bij bouwfederatie Embuild

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Bouwsector wil geen lood meer in kraanwater

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Verozo wil aangepaste regelgeving tegen oververhitting in gebouwen

Meer artikels