Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Publica Awards 2017 zetten publieke projecten voor de tweede keer in de schijnwerper

Publica Awards 2017 zetten publieke projecten voor de tweede keer in de schijnwerper

Uitreiking op 18 mei in Tour & Taxis

Na een succesvolle eerste editie worden dit jaar voor de tweede keer de Publica Awards uitgereikt. Op 18 mei plant EBP (European and Belgian Public Procurement) hierrond een gala-avond in Hôtel de la Poste in Tour & Taxis. Hierbij worden de publieke actoren, hun partners en hun samenwerking bekroond en worden de diversiteit en rijkdom van hun projecten onderstreept.

Op dit evenement worden verschillende projecten en hun beheerders beloond met vijf Publica Awards. De winaars werden gekozen op basis van verschillende criteria door een jury van experts in de sector. Aan de hand van een live-voting zal voor elke categorie ook een publieksprijs uitgereikt worden.

Publica Award voor de meest duurzame overheidsopdracht

Duurzaamheid is terecht een hot topic. Deze prijs is bestemd voor een overheidsopdracht die rekening houdt met drie pijlers van duurzame ontwikkeling: de maatschappelijke, ecologische en economische dimensie.

Publica Award voor de meest ict-verbonden overheidsopdracht

Technologische vooruitgang is belangrijk, daarop steunt de hoop van de mensheid. Maar welke vooruitgang? Laten we afwijken van de platgetreden paden en vernieuwende ict-oplossingen voorstellen die de grootst mogelijke meerwaarde voor zoveel mogelijk actoren creëren. Een overheidsopdracht die het verst die richting uitgaat, verdient een beloning.

Publica Award voor het technisch meest vernieuwende openbare bouwwerk

Deze prijs is een co-organisatie van de vakmagazines Bouwkroniek en La Chronique. Hij biedt ondernemingen in de bouwsector en uitvoerders van openbare werken een unieke gelegenheid om hun technische creativiteit en innovaties in de schijnwerpers te zetten.

Publica Award voor stadsplanning  (openbare bouwwerken waaronder de inrichting van openbare ruimtes)

De award voor stadsplanning  bekroont een project van vakmensen die actief zijn in het openbare domein, ongeacht de grootte en de aard van hun tussenkomst. Hij belicht de stedelijke ontwerpprincipes die de stad van vandaag en morgen gestalte geven.

Publica Award voor het behoud van het architecturale erfgoed

Deze prijs bekroont een project dat als voorbeeld dient voor de restauratie of bewaring van het architecturale erfgoed.

Speciale prijs: Matexi Award – award voor het meest verbindende buurtinitiatief

De Matexi Award wordt toegekend aan buurten, wijken of dorpskernen die een initiatief realiseren dat heel bewust de buurtbewoners bij elkaar brengt, om zo meer verbondenheid en een warmere samenleving te creëren. De ingediende projecten worden beoordeeld op basis van vier criteria.

Het eerste criterium is het verbindende karakter voor de buurt, de wijk en/of de gemeente: de kracht, het succes van het verbindende gemeenschapsvormende aspect in dit initiatief, de mate waarin het mensen bijeenbrengt en samenhorigheid smeedt.

Het tweede criterium is de originaliteit: het vernieuwende, creatieve, hartverwarmende, gedurfde, het buiten de lijntjes kleuren, … Derde criterium is de blijvende impact: wat blijft plakken, de mate waarin het evenement een duurzaam effect krijgt.

En ten slotte wordt gekeken naar de “exportwaarde“,  de mate van overdraagbaarheid en de inspirerende kracht voor andere buurten en gemeenten.

“De Publica Awards bedanken beheerders en hun projecten voor hun inzet en harde werk, wat zorgt voor een unieke sfeer. Alle aanwezigen willen van hun gemeenschap een betere plaats maken en de Publica Awards bieden de gedroomde plaats om hierover ervaringen en ideeën uit te wisselen met gelijkgezinden”, verklaart Gregory Vandenschrick, Executive Director van EBP.

Meer info: www.publica-brussels.com

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Confederatie Bouw richt vakgroep Erfgoedrestauratie op

Confederatie Bouw richt vakgroep Erfgoedrestauratie op

Om iedereen die betrokken is bij (de restauratie van) erfgoed te helpen, heeft de Confederatie Bouw recent een nieuwe vakgroep Erfgoedrestauratie opgericht. Instellingen op zowel federaal niveau (Regie der Gebouwen, Infrabel, ...), als op[…]

Wie worden de Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar?

Wie worden de Bouwvrouw en Bouwman van het Jaar?

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Fedustria vraagt crisispakket voor alle bedrijven

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Techni-Mat legt stevige basis voor tweede editie

Meer artikels