Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Prowood van 21 tot 25 oktober in Flanders Expo

Gerelateerde onderwerpen :

Prowood van 21 tot 25 oktober in Flanders Expo

Prowood, de Belgische vakbeurs voor de houtverwerkende nijverheid vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 oktober in Flanders Expo in Gent. Volgens de organisatoren ‘boomt’ Prowood als nooit tevoren. Dat de beurs het goed doet, is zelfs een understatement, klinkt het. De vijfde editie in 2015 sloot af met 15.697 bezoekers, waarvan 9,76 % afkomstig uit het buitenland. De organisatoren verwachten dit aantal tijdens de komende beurs te overtreffen.

Prowood zal beschikken over 13.932 m² netto beursoppervlakte, dat is 3.098 m² meer dan drie jaar geleden. Om dat mogelijk te maken werd een vierde hal (Hal 6) aan het geheel van de beurs toegevoegd. Vandaag telt de organisatie reeds 146 ingeschreven standhouders. Dat zijn er 20 meer dan drie jaar geleden.

Stefaan Paulus van het bedrijf CBS Waste Solutions doet reeds meer dan 20 jaar mee. “We nemen deel aan Prowood omdat we hier onze doelgroep kunnen bereiken. Dit jaar stellen we enkele nieuwe producten voor, zoals onze houtverbrandinginstallaties op warm water en dit zowel voor behandeld als voor onbehandeld houtafval. We hebben ook enkele compacte houtvermalers”, aldus Paulus.Ook het bedrijf Alsibois is weer trouw aanwezig op Prowood. “We geloofden van in het begin in de formule van deze vakbeurs en we hebben alle edities meegemaakt. Het is belangrijk om nieuwe klanten aan te trekken. Op de beurs stellen we enkele houtvullers voor in vernieuwende kleuren, zoals ‘teak’ en ‘gerookte eik’. Dat zijn handige kleuren voor buitenreparaties”, zegt Koen Vanderbauwhede van Alsibois.

Nieuwe klanten

Het bedrijf On Two neemt eveneens al jaren deel aan Prowood omdat men daar de juiste mensen uit de sector kan ontmoeten. “De houtsector is een belangrijke sector voor ons, waar wij zeer sterk vertegenwoordigd zijn. Op deze dagen ontmoeten wij vele klanten en waardevolle contacten. Daarnaast is Prowood ook de beurs bij uitstek om nieuwe prospecten te ontmoeten en onze nieuwigheden voor te stellen. Eén van de nieuwe zaken die we gaan voorstellen is een eenvoudige manier om materieel te traceren. Het is een totaaloplossing met barcodelabels die gescand worden door een nieuwe app op een smartphone. De bedoeling is om sneller een overzicht te hebben van je materieel. Via deze app kan je sneller zien bij welke ploeg de boormachine bijvoorbeeld zit of wie die het laatst gehad heeft”, zegt Kristof Wittouck.

Volgens Olivier Claesens, de organisator van de driejaarlijkse vakbeurs Prowood, zijn de gunstige cijfers te danken aan de verbeterde economie. “Het is echter aan de niet aflatende kwaliteit van de beurs te danken dat Prowood zelfs in de moeilijke ‘post 2008’-crisisjaren, altijd een must is gebleven voor de houtbewerkingssector. Voeg daaraan ook de kruisbestuiving toe die tussen Prowood en haar Nederlandse zusterbeurs HoutPro+ op geheel natuurlijke wijze in beide richtingen het leven zag, en je hebt een verklaring voor dit positieve fenomeen”, zegt Claesens.

HoutPro+

Ook de tweede editie van HoutPro+  die begin november plaatsvond  in de Brabanthallen in ’s Hertogenbosch, (Nederland) was een voltreffer. In totaal waren 199 individuele standhouders ingeschreven op 11.700 m² netto standoppervlakte. Aan de bezoekerskant telde men 10.600 professionele bezoekers en daarnaast ongeveer 1.200 heel sterk geïnteresseerde studenten die de toekomst van de sector uitmaken.

“De sfeer op de beursvloer was ongezien en reacties van exposanten en bezoekers liegen er niet om. Het was een zeer complete beurs. Vast staat dat dankzij deze geslaagde tweede editie, HoutPro+ definitief op de internationale kaart van de voor de sector toonaangevende beurzen, staat”, klinkt het bij de organisatie van HoutPro+.

Prowood wordt georganiseerd door Claever Associates die veel vak- en publieksbeurzen, alsook congressen in binnen- en buitenland organiseert. “Voor een exposant betekent deelnemen aan één van onze beurzen of congressen dat beide expertises elkaar aanvullen”, zegt organisator Olivier Claesens.

“De kennis die door de jaren werd opgebouwd, en het engagement naar haar cliënteel, zorgt ervoor dat we steeds een stapje verder gaan inzake dienstverlening dan hetgeen men doorgaans van een beursorganisatie verwacht. Onze missie bestaat erin om onze deelnemers op professionele en klantvriendelijke manier bij te staan bij hun deelname aan één van onze evenementen. In samenwerking met een aantal gespecialiseerde partners zorgen wij ervoor dat op elke beurs, elk congres, elk evenement een reeks randactiviteiten georganiseerd worden die de deelname helemaal interessant maakt”,  besluit de organisator.

www.prowood-fair.be

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaanderen verdubbelt premies voor beglazing en buitenmuurisolatie

Vlaanderen verdubbelt premies voor beglazing en buitenmuurisolatie

De Vlaamse regering keurde bovenop de renteloze renovatielening tot 60.000 € en de nieuwe labelpremie die vanaf 2021 ingaat voor mensen die een huis kopen of via schenking of erfenis verwerven, zopas ook een verdubbeling van de premies voor[…]

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Snellere renovatie met lichtgewicht gevelsysteem

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Circulair gevelmateriaal legt de lat een stuk hoger

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Nieuwe naam voor fabrikanten buitengevelisolatie

Meer artikels