Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Projectoproep voor laadpunten

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Projectoproep voor laadpunten

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceerde zopas een projectoproep voor (semi-)publieke laadpunten op privaat domein. Ze voorziet hiervoor een budget van 3 miljoen €. De subsidie bedraagt 20% van de kostprijs, geplafonneerd op 1000 € per laadpunt. De projecten moeten binnen de twee jaar gerealiseerd worden.
De oproep past in de ambitie van minister Peeters om tegen 2025 30.000 extra laadpunten te voorzien. “Ik wil de zekerheid bieden aan bestuurders van elektrische wagens om altijd nabij te kunnen laden”, aldus minister Peeters. “Zo bieden we een sterke stimulans aan bedrijven en particulieren om te kiezen voor zero-emissievoertuigen.”
 
De projectoproep (semi)-publieke laadpunten op privaat domein richt zich op laadinfrastructuur die minstens 10 uur per dag publiek toegankelijk is.
 
“Het kan gaan over parkings aan horeca of supermarkten maar evengoed om tankstations”, aldus minister Peeters. Iedereen moet er kunnen laden, het moet gaan om groene stroom en de statische en dynamische info over de oplaadpunten moet gedeeld worden. “De bestuurder moet zo alle info krijgen over het laadpunt: is er een wachttijd, wat is de prijs, wat is het vermogen, …”
 
De aanvragen kunnen ingediend worden tot 1 september via http://www.milieuvriendelijkevoertuigen.be
 
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Circulair gevels bouwen met de ClickBrick

Circulair gevels bouwen met de ClickBrick

Circulair bouwen wint steeds meer veld. Dakpannen, straatstenen en ook bakstenen lenen zich uitstekend voor circulaire bouwprojecten dankzij hun lange levensduur en hun mogelijkheden tot hergebruik en recyclage. Een mooi voorbeeld daarvan is[…]

Aanleg eerste waterbalansweg in stad Damme

Aanleg eerste waterbalansweg in stad Damme

Hyve bundelt krachten inzake groene waterstof

Hyve bundelt krachten inzake groene waterstof

Circulair bouwen wint fors aan populariteit

Circulair bouwen wint fors aan populariteit

Meer artikels