Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Projectoproep voor Brusselse woningen

Gerelateerde onderwerpen :

In haar beheersovereenkomst verbindt citydev.brussels zich ertoe om tegen 2017 duizend woningen op de Brusselse markt te brengen. Hiervoor werden zopas twee projectoproepen gepubliceerd. De bedoeling is een beroep te doen op projectontwikkelaars die een woonproject willen realiseren en die een deel ervan i.s.m. citydev.brussels willen ontwikkelen tot geconventioneerde woningen voor middeninkomens.

De projectontwikkelaar ontwikkelt en financiert het project dat citydev.brussels selecteert op basis van een aantal criteria (stedenbouwkundige en architecturale kwaliteit, prijs en realisatieplanning). De instelling geeft ook de subsidies vrij voor de geconventioneerde woningen. De eerste project­oproep betreft projecten van 3.000 m² tot 9.000 m², de tweede projecten van 9.001 m² tot 17.000 m².

'Dankzij de projectoproep kan citydev.brussels de productie van geconventioneerde woningen gevoelig opvoeren. De projectontwikkelaars die met citydev.brussels in zee gaan, kunnen erop rekenen dat de woningen, die op plan verkocht worden, sneller van de hand gaan. Dankzij haar lijst van kandidaat-kopers, de subsidies van de Brusselse regering (ongeveer 30% van de kostprijs) en het btw-tarief van 6 %, is citydev.brussels immers een bevoorrechte gesprekspartner voor gezinnen die een woning willen kopen in Brussel', verklaart administrateur-generaal Benjamin Cadranel.

Kwaliteitscriteria

Citydev.brussels selecteert de projecten op basis van economische en stedenbouwkundige criteria, maar ook in functie van de bewoonbaarheid van het project. Sociale gemengdheid, de stedenbouwkundige en landschapscriteria en de functionaliteit van de gecreëerde ruimten zijn essentieel voor de instelling. Als stadsontwikkelaar hoopt citydev.brussels dat de privésector haar voorbeeld volgt zodat elk nieuw project een positieve impact heeft op de naburige wijken en een toegevoegde waarde betekent. - EC

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

De sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen renoveerde op innovatieve wijze de gevel van een halfopen bebouwing in de wijk Vinkenhof in Berlaar. Om de aanpak van de renovatie te bepalen werd een beroep gedaan op de gebruikservaring van de[…]

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Jan Snel bouwt vaccin-labo in Merelbeke

Meer artikels