Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Projectontwikkelaar Steenoven krijgt nieuwe eigenaar

Peter Temmerman (Alheembouw), Kathleen Spriet en Johan Heemeryck (Steenhoven).

Peter Temmerman, de gedelegeerd bestuurder van aannemingsbedrijf Alheembouw, wordt de nieuwe eigenaar van projectontwikkelaar Steenoven. Via zijn vennootschap 2B Concrete neemt Temmerman alle aandelen over van de familie Heemeryck-Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden oprichtte.

“Indien we als bouwbedrijf duurzaam willen groeien in een zeer concurrentiële sector, dan moeten we alle kennis in huis hebben. Steenoven is als projectontwikkelaar van residentieel en commercieel vastgoed de ideale aanvulling op ons aanbod”, vertelt Peter Temmerman.

Tussen Steenoven en Alheembouw uit Oostnieuwkerke zijn er al jaren professionale banden, maar nu neemt topman Peter Temmerman dus zelf het roer in handen bij de projectontwikkelaar uit Roeselare. Temmerman neemt de ontwikkelingstak binnen Steenoven over, net als de kennis inzake projectontwikkeling. Het eigen patrimonium van de families Heemeryck en Spriet, dat via STO Real Estate (STORE) ook deel uitmaakt van Steenoven, zit niet in de deal.

“Beide bedrijven werken al 25 jaar goed samen. Deze overname stond dus misschien in de sterren geschreven, maar komt er toch sneller dan verwacht. De vraag kwam van de stichters van het bedrijf. Als eigenaar van Alheembouw zag ik onmiddellijk de vele synergiën met onze activiteiten als algemene aannemer. Dit is echt een verhaal van één plus één is drie”.

“De overname betekent trouwens niet dat Alheembouw nu de ‘huisaannemer’ van de projecten van Steenoven wordt, integendeel zelfs. Maar dit is de enige manier om als bouwbedrijf duurzaam te groeien. Met beton gieten en metsen alleen gaan we het niet redden. Een modern bouwbedrijf moet het volledige gamma kunnen aanbieden, van projectontwikkeling, aanneming, financiering tot onderhoud”, zegt Peter Temmerman.

Het team van projectontwikkelaar Steenhoven.

Voor de 25 werknemers van Steenoven verandert er niets. Iedereen blijft aan boord en het hoofdkantoor blijft ook in Roeselare. De holding 2B Concrete neemt nv De Steenoven over, maar op operationeel vlak blijft alles bij het oude. Katleen Spriet blijft managing director en ook CEO Bart Vanderdonckt blijft in het bedrijf. Hij ondertekende zopas een nieuwe langdurige overeenkomst.

De overname door Peter Temmerman is het slotakkoord van een mooi familiaal ondernemersverhaal. Katleen Spriet, die Steenoven bijna 30 jaar geleden samen met haar echtgenoot Johan Heemeryck opstartte, kijkt met veel plezier en gepaste trots terug.

“We zijn 30 jaar geleden van nul begonnen en hebben Steenoven uitgebouwd tot een referentie in projectontwikkeling. We hebben beslist om onze aandelen te verkopen omdat we absoluut de continuïteit van het bedrijf willen verzekeren. We hebben immers voor 650 miljoen € aan projecten in de pijplijn zitten.”

“Verbreding is noodzakelijk om ook in de toekomst een rol van betekenis te kunnen spelen. Ik zal nog maximum vijf jaar de dagelijkse leiding van Steenoven op mij te nemen. Ondertussen zoeken we iemand die het van mij kan overnemen, zodat ik me op mijn activiteiten in andere bedrijven kan concentreren”, aldus Katleen Spriet.

Peter Temmerman wil in de toekomst nog meer inzetten op stadsontwikkelingsprojecten en zijn stempel drukken op het vlak van een goede ruimtelijke ordening in Vlaanderen.

 
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Maris Technics onder vleugels van Jansen Group

Maris Technics onder vleugels van Jansen Group

Maris Technics komt onder de koepel van Group Jansen. Het achterliggende idee is om meer synergie met de andere afdelingen van Jansen op te zetten. Johan Maris blijft actief en volgt de huidige klanten op.   Maris Technics, opgericht in[…]

09/09/2022 | Bedrijfsinfoovername
Een zomerspecial vol verrassingen en vertier …

Een zomerspecial vol verrassingen en vertier …

Husqvarna Group neemt Heger over

Husqvarna Group neemt Heger over

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Bouwvakanties, rustdagen bouw, vervanging feestdagen 2022

Meer artikels