Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Projectontwikkelaar lanceert webwinkel voor vastgoed

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Projectontwikkelaar lanceert webwinkel voor vastgoed

(c) Revive

Vastgoedontwikkelaar Revive stelt als eerste in ons land een woonproject volledig digitaal te koop. Het lanceert een eigen platform waar het verkoopproces van A tot Z volledig gedigitaliseerd is. Van de eerste blik op de toekomstige wijk tot het digitaal overschrijven van de aankoopbelofte voor de woning: het is vanaf nu mogelijk om zonder tussenkomst van fysieke personen een huis of appartement te kopen.

 

De Minerve-wijk in Edegem is het eerste nieuwbouwproject dat volledig digitaal te koop staat. Dat gebeurt met succes. Er werden reeds twaalf woningen digitaal verkocht. De projectontwikkelaar wil nu ook zijn andere toekomstige woonwijken volledig digitaal te koop zetten. Zo zal de Komet-site in Mechelen binnenkort een gelijkaardig platform krijgen.
 
“Voor alle duidelijkheid: het is niet per se de bedoeling dat dit ook volledig zonder menselijk contact moét verlopen. Een woning kopen blijft toch één van de belangrijkste aankopen in een mensenleven, dus ons team staat altijd klaar om de kandidaat-kopers te helpen tijdens het volledige verkoopproces. Ze zijn vlot bereikbaar via de chat en ze kunnen kandidaat-kopers ook opbellen via Zoom om hun vragen te beantwoorden. Ten slotte blijft een afspraak op ons kantoor of op de site zelf mogelijk, zodra de coronamaatregelen het opnieuw toestaan”, zegt Alexandre Huyge, de CEO van Revive.
 
Sinds de virusacrisis hebben heel wat projectontwikkelaars en vastgoedspelers hun activiteiten gedigitaliseerd. Eerder was het al mogelijk om een virtuele rondleiding door een huis te krijgen en ook het digitaal ondertekenen van de verkoopsovereenkomst raakt stilaan ingeburgerd.
 
Maar Revive gaat nu nog een stap verder door alles online te doen: van de eerste blik op de wijk tot het digitaal overschrijven van de aankoopbelofte voor de woning. De Gentse projectontwikkelaar is hiermee de eerste vastgoedspeler in België die deze 100% digitale en bovendien coronaproof service aanbiedt.
 
Het eerste woonproject dat volledig digitaal wordt verkocht, is de Minerve-wijk in Edegem, een voormalige fabriekssite van 6 ha, waar tegen eind 2025 ongeveer 330 nieuwe woningen komen. De eerste bouwfase en verkoop ervan is volop aan de gang en zopas lanceerde Revive de tweede fase van het project. De verschillende delen van de wijk krijgen namen als Corbijn, Ata Kando, … Telkens fotografen die verwijzen naar de vroegere invulling van de site, een fabriek van Agfa-Gevaert.
 
“In een tijdperk waar de eerste informatievergaring voor aankopen steeds vaker digitaal verloopt, kan ook onze sector niet achterblijven. Vanaf nu is het mogelijk om de woningen op de Minerve-site te kopen zonder dat er een fysiek contact of een fysieke verkoopsafspraak aan te pas komt. Op ons nieuwe online platform kunnen kandidaat-kopers de woning in verschillende perspectieven bekijken, in alle rust en wanneer ze willen, 24 uur op zeven dagen. Ze kunnen zowel de volledige woonwijk als het interieur van hun toekomstige huis of appartement in detail zien. Via filmpjes geven we samen met onze architecten extra toelichting bij de indeling van de woning en de troeven ervan”, zegt Huyghe.
 
Zodra de kandidaat-kopers een woning op het oog hebben, kunnen ze die voor 72 uur reserveren. Het compromis en de aankoopbelofte worden daarna digitaal ondertekend via Itsme en ook het voorschot betalen kan met een veilige online transactie.
Revive zet al een tijdje in op de digitalisering van haar activiteiten. Door als eerste speler in België woningen volledig digitaal te verkopen - en dat op één en hetzelfde platform -  steekt ze nu een serieuze tand bij.
 
“Dankzij dit initiatief hoeven kandidaat-kopers niet langer een heleboel stappen te ondernemen om een woning te kopen: het kan bij ons allemaal op dezelfde website, waardoor ze bovendien minder tijd verliezen. We verwachten dat zowel jong en oud vlot hun weg zullen vinden naar onze online platformen. Door de coronacrisis is de digitale transformatie in korte tijd versneld. We blijven hier als duurzame projectontwikkelaar dan ook sterk op inzetten”, besluit Alexandre Huyghe.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Woningen, kinderopvang en openbaar park in Sint-Gillis

Het vastgoedproject Mairesse Garden aan de Munthofstraat 137-139 in Sint-Gillis zal worden gerealiseerd door aannemer  Louis De Waele. Voor het project sloeg de gemeente Sint-Gillis de handen in elkaar met citydev.brussels. Er komen negen[…]

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Zonnige Kempen renoveert gevel in Vinkenhof Berlaar

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Robbrecht en Daem ontwerpen Huis aan de Kade

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Sweco ontwerpt twee waterstoffabrieken voor North Sea Port

Meer artikels