Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Projecten gezocht voor nieuwe Open Oproep

Gerelateerde onderwerpen :

Ambitieuze publieke opdrachtgevers kunnen hun bouwprojecten publiceren via de open oproep van de Vlaamse bouwmeester. Het Team Vlaams Bouwmeester staat hen dan bij in de opmaak van het projectdossier en de aanbestedingsprocedure voor de architectuuropdracht, om op die manier de juiste ontwerper te vinden voor de opdracht in functie van een optimaal resultaat.

In het kader van de komende Open Oproep 32 is de Europese publicatie voorzien begin juli. De oproep aan ontwerpers die hierop volgt, loopt tot eind augustus. Dit betekent dat de eerste selectie van ontwerpers kan gebeuren in de loop van september.

De aanstelling van het ontwerpteam kan vervolgens (ten vroegste) plaatsvinden midden januari 2017. Vanzelfsprekend wordt de timing afgestemd met de opdrachtgever en wordt gekeken welke stappen nodig zijn om op de beste manier tot een kwalitatieve visie en dito ontwerpteam te komen.

Opdrachtgevers met een project waarvoor ze een ontwerpteam willen aanstellen, kunnen contact opnemen met bouwmeester@vlaanderen.be. De Vlaamse bouwmeester geeft hierbij steun, zowel bij het doorlopen van het hele proces als in de aanloop naar een waardevol project.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

De stad Dendermonde schrijft een studieopdracht uit voor de opmaak van het ruimtelijk masterplan ‘Vestinggordel Dendermonde’, inclusief een participatieluik. Dat gebeurt in samenwerking met de Vlaamse bouwmeester. Het plangebied[…]

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Lommel wil nieuw jongerencentrum bouwen

Negentiende Oproep WinVorm

Negentiende Oproep WinVorm

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Consortium gekozen voor bouw nieuw VRT-hoofdkwartier

Meer artikels