Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Project Raasakker in Aalter kiest voor een gezond binnenklimaat

Gerelateerde onderwerpen :

,
Project Raasakker in Aalter kiest voor een gezond binnenklimaat

© all rights reserved to Kaat Bonte

In een zijstraat van de Oostmolenstraat in Aalter krijgt de Raasakker, een nieuwbouwproject met 43 woningen en een appartementsgebouw met elf flats, stilaan vorm.

 

Alle woongelegenheden zijn reeds verkocht, sommige kopers hebben hun flat of woning zelfs al betrokken. Residentie Raasakker is een initiatief van Criel bvba en bvba De Vos Guy. Beide ondernemingen treden op als projectontwikkelaar. Criel is tevens verantwoordelijk voor de hvac-installatie in tien woningen en de flats.

Die werden allemaal uitgerust met toestellen van verwarmings- en ventilatiespecialist Itho Daalderop. In alle flats werd een combinatie van de Cube cv-wandketel en de APure Vent D250 ventilatieunit geïnstalleerd, terwijl ook een groot deel van de woningen is uitgerust met een Cube cv-wandketel. Voor het hvac-luik op de Raasakker koos Criel bewust voor de toestellen van Itho Daalderop.

“De kwaliteit van de toestellen is uitstekend en ze zijn betaalbaar, wat vermoedelijk toch de belangrijkste argumenten van de consument zijn. Als ik de vergelijking maak met gelijkaardige andere toestellen kan ik gerust zeggen dat we met de cv-ketels van Itho Daalderop nog geen enkel probleem hebben gehad. Ook de vijfjarige waarborgperiode na de registratie van de toestellen is een grote troef”, aldus zaakvoerder Adelin Criel.

Op de vraag waar deze toestellen dan het verschil maken; moet Kristof Spriet, sales manager bij Itho Daalderop, niet lang nadenken. “Onze cv-ketel Cube One staat voor een hoog sanitair rendement en een meer dan degelijk sanitair comfort dankzij zijn vermogen van 35 kW. De gloednieuwe ventilatieunit APure Vent D250 is een unicum voor de Belgische markt: het is een zo goed als geruisloos toestel dat garant staat voor een aanzienlijk lager elektrisch verbruik, iets wat duidelijk wordt gemaakt door zijn A+-energielabel. Deze twee toestellen zorgen ervoor dat de consument wel degelijk een verschil zal merken inzake energieverbruik en gebruiksvriendelijkheid. Je kan stellen dat onze toestellen behoren tot wat je het luxegamma in hvac zou kunnen noemen”, aldus Kristof Spriet.

De installateur is overigens vol lof over de samenwerking met Itho Daalderop die al enkele decennia duurt. Hij is nog altijd aangenaam verrast door de klantgerichte manier van werken, de technische bijstand en informatie, het rechtstreekse en ongecompliceerde contact en de complete ondersteuning bij bouwprojecten. “Maar ook voor eigenaars van een woning of een appartement bieden deze toestellen heel wat voordelen. Ze zijn niet alleen eenvoudig te gebruiken en te bedienen via een duidelijke display, maar ook energiezuinig en onderhoudsvriendelijk”, besluit Adelin  Criel.

Itho Daalderop ontwikkelt, produceert en verkoopt verwarmings-, warmwater-, ventilatie- en regeltechniekoplossingen. Het bedrijf is op 1 januari 2011 in Nederland ontstaan uit een samenwerking tussen Itho en Daalderop, twee bekende namen in de installatiesector. Itho (opgericht in 1919) is een toonaangevend leverancier van cv- en tapwaterapparatuur en ventilatiesystemen. Daalderop (opgericht in 1880) is al jaren marktleider in Nederland op het gebied van tapwaterapparatuur en als leverancier van cv-ketels, verwarmingsapparatuur en kokendwatertoepassingen.

De jongste vijf jaar werd flink geïnvesteerd in het gezamenlijke productenpakket en de marktbewerking, met als resultaat dat Itho Daalderop vandaag goed aangeschreven staat als leverancier van binnenklimaatoplossingen. Itho Daalderop is in Nederland gevestigd op twee locaties: het verkoopkantoor in Schiedam en een vestiging in Tiel, waar zowel de productie als de ontwikkeling van de producten plaatsvindt.

Sinds 1 juli 2011 heeft Itho Daalderop ook een eigen verkoopkantoor in Sint-Niklaas, waar partners en relaties worden ondersteund op het gebied van apparatuur voor cv en warm water  en duurzame klimaatsystemen (solar en warmtepompen). Het kantoor annex trainingsruimte / showroom is 485 m² groot en is gelegen langs de E17 tussen Antwerpen en Gent.

Itho Daalderop Belgium heeft op 1 oktober 2015 tevens de activiteiten van Codumé overgenomen. Dankzij deze overname kan beter worden ingespeeld op de marktontwikkelingen en specifieke eisen die de Belgische markt stelt. De kennis en expertise die Codumé inbrengt, is daarbij van cruciaal belang. Door de goede naam en het sterke imago werden de activiteiten op het gebied van ventilatie onder de naam Codumé voortgezet als business-unit binnen Itho Daalderop Belgium. In totaal werken 400 mensen bij Itho Daalderop, van wie 48 bij Itho Daalderop Belgium.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

De warehousing- en distributiespecialist Dematra uit Nazareth bouwt op zijn site nabij de E17 in Kruisem een enorm volautomatisch palletmagazijn, goed voor 80.000 pallets en 12.000 in- en uitgaande palletbewegingen per dag. De bouw vergt een[…]

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Nieuwe bestemming voor oude drukkerij Strobbe in Izegem

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Vynckiersite in Gent krijgt 1 miljoen euro erfgoedsubsidie

Meer artikels