Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

UPDATE

Project Maes en Boereboomplein toegewezen aan Artes Group

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Project Maes en Boereboomplein toegewezen aan Artes Group

Het Autonoom Gemeentebedrijf voor Stadsontwikkeling (AGSO) van de gemeente Knokke-Heist heeft de onderhandelingen met de aangewezen voorkeursbieder voor de realisatie van het project Maes en Boereboomplein afgerond. Op de vergadering van de raad van bestuur van 10 september wordt de definitieve goedkeuring gevraagd. De thv Vanhaerents Development-Artes Depret kwam als eerste gerangschikte naar voren.

Vanhaerents Development kreeg onlangs de nieuwe naam Creators of triple A Places (CAAAP). CAAAP en Artes Depret behoren beide tot de Artes Group. Op de site komt het nieuwe en nu al iconische Community House naar het concept van het bekende Parijse architectenbureau Jakob+MacFarlane. Voorts komen op de site een volledig nieuw plein, een ondergrondse parking voor meer dan 250 wagens en een zone voor winkels en horeca.

Ploeg

Het winnende voorstel van de ontwikkelaar CAAAP en de aannemer Artes Depret verloopt in samenwerking met het architectenbureau B2Ai, de studiebureaus Establis, Ingenium, Plantec en Green building Projects. Het geïntegreerde voorstel beantwoordde het meest aan de hoge kwaliteitseisen opgelegd door het AGSO Knokke-Heist. CAAAP garandeert een unieke invulling van het project waar architectuur, duurzaamheid en beleving centraal zullen staan. De opwaardering van het plein zal een nieuwe aantrekkingspool voor Knokke-Heist worden.

Het Community House wordt een nieuwe landmark, op 300 m van de zee en het station, in het hart van Heist. De toren met centrale patio heeft een voetafdruk van 1.600 m² en wordt 13 verdiepingen hoog. In de toren is plaats voor een dubbelhoge multifunctionele evenementenhal, een bibliotheek en spelotheek, een trouw- en gemeenteraadszaal, lokalen voor enkele gemeentelijke diensten en een 90-tal appartementen.

Plein

Het plein met de omliggende wegenis heeft een oppervlakte van 15.000 m² en wordt volledig heraangelegd voor de verschillende activiteiten zoals de wekelijkse dinsdagmarkt en het jaarlijkse carnaval. De bovengrondse parkeerplaatsen verdwijnen naar de ondergrond. Aan de zijde van de Molenstraat is ruimte voor detailhandel en horeca.

Tijdpad

Deze maand wordt de samenwerkingsovereenkomst ondertekend en kan de voorbereiding van de omgevingsvergunning beginnen. Het rup is reeds van kracht waardoor het project in het eerste kwartaal van 2019 vergund kan worden, en de commercialisatie en de bouw meteen kunnen starten. De afbraakwerken van het bestaande gemeentehuis en de Ravelingen staan gepland voor het tweede kwartaal van 2019. Het project zal gerealiseerd worden op een termijn van drie jaar waardoor de verschillende gemeentefuncties en bewoners tegen 2022 hun intrek kunnen nemen.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

Provincie steunt woningrenovaties in gemeenten

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de[…]

06/12/2022 | Renovatie
Zestig nieuwe woningen in Gent

Zestig nieuwe woningen in Gent

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Dematra bouwt grootste volautomatisch shuttlemagazijn ter wereld

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Architect Daniel Libeskind hertekent Antwerpse skyline

Meer artikels