Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Programma 2015 en 2016

Gerelateerde onderwerpen :

Piet De Langhe, secretaris van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers, blikte terug op de activiteiten en opleidingen in 2015 en overliep ook al het programma voor 2016.

'Dit jaar stonden infoavonden over energiebesparing in het schrijnwerkers­atelier, ramenspecials (in Limburg en West-Vlaanderen), de Sint-Jozefuitstap in Bellingen en een High-tech Tour in Duitsland op het menu. Daarnaast programmeerden we een bezoek aan Van Hoecke in Sint-Niklaas en aan Intirio in Gent, interieuravonden over hospitality op diverse locaties en Prowood in Gent met het seminarie Industry 4.0. Tot slot waren er de uitreiking van de Schrijnwerk Awards in Herentals en een werfbezoek aan het gerenoveerde gebouw van fvb-Constructiv in Brussel en aan de Belgica in Boom. Tot slot vermelden we nog de cursus Energiebewuste aannemer, het Energiecongres over renovatie in Westerlo, Hout & Habitat met de uitreiking van de Houten Kop in Antwerpen en dagopleidingen met Wagner, Isover, One-Two, '. Er werden ook een aantal dossiers behandeld: de renovatiepremie schrijnwerk, de bestuursverkiezingen, de milieu-impact van hout, de nieuwe U-waarden voor buitenschrijnwerk en overheidsopdrachten', signaleert hij.

Industry 4.0

'We hadden een vrij prominente stand op Prowood, waar we veel feedback hebben gekregen van onze leden en partners, en het seminarie Industry 4.0 aldaar lokte op een zondagmorgen een negentigtal schrijnwerkers. We willen relevant zijn voor onze sector en een blik op de toekomst werpen inzake het wettelijke kader (luchtdicht bouwen), werken aan kennisoverdracht en belangenbehartiging en aandacht hebben voor het technische luik (nieuwe regels en normen) tijdens infoavonden e.d. We mikken vooral op haalbare deeloplossingen en moeten bij nieuwe investeringen kijken waar we naartoe willen. In het verleden is ingezet op het cnc-verhaal en CAD CAM; onze bedrijven zijn daar intussen al volop op gericht. De volgende stap is dat machines met elkaar gaan communiceren en dat we kijken waar we efficiënter kunnen produceren om onze concurrentiepositie te vrijwaren', meldt voorzitter Jos Heylen.

In 2016 zijn alvast een bezoek aan de plant van AGC Glass Europe in Zeebrugge, opleidingen over afwerkingstechnologie, het seminarie Industry 4.0 (bis) i.s.m. Vens & Thiers, Ardis en 4D-services en een inforeeks over perslucht, stofafzuiging en verlichting i.s.m. Limoco, Atlas Copco en het WTCB gepland. Andere items zijn de berekeningen van de nieuwe U-waarden i.s.m. Wood You, opleidingen Energiebewuste aannemer, een infoavond over de evoluerende wereld van beslag i.s.m. o.a. LMC, Xinnix en Blum, een bezoek aan de fabriek van Egger in Duitsland en een High-Tech Tour i.s.m. Vens & Thiers. Tevens zijn opleidingen i.s.m. o.m. Isover en Wagner, een opleiding over calculatie i.s.m. Eduwood, Hout & Habitat met de uitreiking van de Houten Kop, de uitreiking van de Schrijnwerk Awards, een bezoek aan de fabriek van Isover in Breda, een inforeeks over afvalverwerking i.s.m. Van Gansewinkel en een bedrijfsbezoek aan Albintra/Fakro voorzien. Tot slot organiseert Bouwunie opleidingen voor gevorderden over nieuwe onderwerpen, een Family Day voor de Afwerkingssector in Plopsaland De Panne in het najaar en (o.v.) de publicatie van product- en bedrijfsnieuws in de digitale nieuwsbrief en Bouwnieuws.

Jos Heylen werd dit jaar voor vijf jaar herverkozen als voorzitter van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers. Pol Clement en Erik Hoebers fungeren als zijn twee ondervoorzitters. Geert Van­grieken, Robert Hales en Dirk De Both zijn de leden van het dagelijks bestuur. De organisatie telt 46 bestuursleden en zowat 2.000 aangesloten bedrijven. Vijfmaal per jaar komt het dagelijks bestuur samen en evenveel keer vindt een raad van bestuur plaats.

De pers- & partnerontmoeting van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers, waarop deze sectorstudie werd voorgesteld, vond plaats bij bouw- en schrijnwerkbedrijf Beneens in Olen. In onze volgende editie brengen we nog een uitgebreid verslag over het eveneens die dag geplande werfbezoek aan het (ver)nieuwe(nde) duurzame en energiezuinige kantoorgebouw en de nieuwe verwarmingsinstallatie van deze dynamische firma.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

Transport- en logistieke sector ziet omzet fors dalen

De actuele viruscrisis slaat economisch en financieel diepe wonden, al verschillen de gevolgen per sector. De Federatie van Belgische Transporteurs (Febetra) maakt een stand van zaken op voor de transport- en logistieke sector. Daarvoor gebeurde[…]

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Nieuwe voorzitter Confederatie Bouw Limburg

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Neem deel aan de webinar “Innovatieve producten en technieken voor een duurzaam betonherstel”

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Fema: 'bouwhandel mag toonzalen en shops openen'

Meer artikels