Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Primeur voor wegenbouwer Willemen Infra

Gerelateerde onderwerpen :

,
Primeur voor wegenbouwer Willemen Infra

© www.vonkdesign.be

Willemen Infra heeft zopas het certificaat CO2-prestatieladder niveau 4 ontvangen van Copro, een onpartijdige instelling voor de controle en certificatie van bouwproducten en -uitvoeringen voor de wegenis- en infrastructuursector. Daarmee is het bedrijf de eerste wegenbouwer in België die een certificaat op dit niveau behaalt.
 

Het certificaat ligt volledig in lijn met het CO2-reductieplan van Willemen Groep waarbij het bedrijf zijn CO2-voetafdruk meet om deze geleidelijk te verminderen. De ambitie is om eind 2023 niveau 5 te behalen.


“Als familiale bouwgroep met een lange traditie en een verre horizon, nemen we onze verantwoordelijkheid op om de positieve impact en de waardecreatie van onze bedrijfsactiviteiten te verhogen door de milieu-impact en de ecologische voetafdruk van onze bedrijfsvoering te beperken”, zegt Tom Willemen, CEO van Willemen Groep.


“Dat is  meteen ook de reden waarom Willemen Infra zich in 2020 inschreef voor de CO2-prestatieladder. Dit managementsysteem zet ondernemingen aan om CO2 te reduceren op zowel structurele wijze, zowel binnen de bedrijfsvoering als in projecten en in de toeleveringsketen. Door de CO2-Prestatieladder heeft Willemen Infra een volledig inzicht in hoeveel CO2 ze uitstoten binnen de organisatie” vervolgt Tom Willemen.


In januari 2021 ontving Willemen Infra voor zijn inspanningen al niveau 3. Als groot bedrijf voert Willemen Infra vanaf niveau 4 structureel dialoog met de overheid én met een ngo of onafhankelijke deskundige, als hulpmiddel om structurele aandacht voor CO2-reductie te verankeren in de bedrijfscultuur. Door externe feedback te verzamelen, krijgt de wegenbouwer een beter beeld van wat belanghebbenden van Willemen Infra verwachten.


Vanaf niveau 4 richt de CO2-prestatieladder zich ook op de invloed die Willemen Infra heeft in de toeleveringsketen. “We worden hierdoor meer bewust van de invloed die we hebben in de keten, van de mogelijkheden om deze invloed aan te wenden voor CO2-reductie en hoe we kunnen samenwerken met ketenpartners. Het inzicht dat we verzameld hebben op basis van onze ketenanalyses over asfalt en gasolie diesel zetten we in om de duurzame ambities van onze opdrachtgevers te ondersteunen”, aldus Kurt Kesteloot, algemeen directeur van Willemen Infra.


Daarnaast neemt Willemen Infra ook initiatieven voor ontwikkelingsprojecten. Ze maken daarbij gebruik van de uitkomsten van hun eigen ketenanalyses en lopende of geplande innovatietrajecten binnen Willemen Groep of in de sector. “Zo laten we zien dat we als initiatiefnemer een voortrekkersrol hebben in de sector en dat we over de competenties beschikken om tot innovaties te komen”, besluit Kurt Kesteloot.


Willemen Infra is in 2018 ontstaan uit de fusie tussen Aswebo, Aannemingen Van Wellen en de infra-afdeling van Kumpen en is een toonaangevende wegenbouwer en asfalt- en betonproducent. Met vestigingen in Gent, Antwerpen, Hasselt en Fleurus strekken hun activiteiten zich uit over heel België. 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Baksteenproducent Vandersanden plaatst eigen windturbine in Lanklaar

Baksteenproducent Vandersanden pakt uit met een eerste eigen windturbine op zijn site in Lanklaar. Deze windturbine zal jaarlijks 10.000 MWh groene energie leveren, het equivalent voor het energieverbruik van 2.000 gezinnen. Met deze nieuwe[…]

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Vandersanden publiceert rapport Collectief Welzijn

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Publireportage

Hout - Bois van Steenberge: duurzaam bouwen is de toekomst

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Leuven integreert circulaire principes in overheidsopdrachten

Meer artikels