Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Premuren worden steeds populairder

Gerelateerde onderwerpen :

Premuren worden steeds populairder

Betonnen premuren, ook wel dubbele wanden genoemd, worden steeds populairder. Aannemers kiezen bewust voor premuren omwille van de efficiëntie, de tijdswinst en een verhoogde veiligheid op hun werven. Studiebureaus en architecten geven de voorkeur aan premuren omwille van hun creatieve mogelijkheden, gladde afwerking en conformiteit aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Premuren vormen een snelle en economische oplossing voor zo goed als elk type muur. Door enkele eenvoudige uitvoeringsregels te respecteren, kunnen wanden van een uitstekende kwaliteit gerealiseerd worden, die op de werf slechts om een minimale afwerking vragen.
Premuren bestaan uit twee platen van industrieel glad gewapend beton, die met tralieliggers aan elkaar verbonden zijn. Op de werf worden de wandelementen volgens plan gemonteerd. De holle ruimte tussen de wanden stort men nadien vol met beton. Het resultaat is een monoliete wand met gladde buitenzijde in een minimum van tijd.

Versnel uw werf

Weersomstandigheden hebben geen grip op het productie- en levertempo. Het inbouwen van inbouwelementen zoals vensters, deuren, deurlijsten, kabelbuizen en elektriciteitsdozen kan reeds in de fabriek. Dankzij een gedigitaliseerde ontwerpomgeving worden ontwerpfouten nog voor de productie gecorrigeerd, zodat ze het werfritme niet verstoren.Premuren zijn snel en eenvoudig te monteren. Wachten op uithardende beton om de bekisting weg te halen behoort voortaan tot het verleden. De binnen- en buitenkant hebben een bijzonder glad oppervlak. Op premuren is klassiek pleisterwerk niet nodig. De betonlook is uitermate geschikt om zichtbaar te blijven. Waar gewenst kan men eenvoudig spuitpleister aanbrengen.

Multi-toepasbaar

Premuren zijn eenvoudig te plaatsen en net daarom zijn ze voor alle doeleinden toepasbaar. Ze worden gebruikt als kelderwand, voor lift- en trappenhuizen, binnen- en buitenwanden, scheidingsmuren, bij grote projecten (appartementen, kantoren, industriële gebouwen, enzovoort), maar ook in de woningbouw. De toepassing van premuren is steeds vaker te zien bij kunstwerken: tunnels, schotwanden, parkeergarages en dergelijke. Het is zelfs mogelijk om waterzuiveringsstations, keerwanden en zwembaden te realiseren met premuren.

Architecturale vrijheid

Omdat elk ontwerp zijn specifieke eisen heeft, worden premuren steeds op maat van de werf gemaakt. Dit zorgt voor een optimale flexibiliteit. De meest uiteenlopende uitsparingen zijn mogelijk en ook de inbouwdelen voor de afwerking kunnen van bij het ontwerp voorzien worden. De excellente akoestische eigenschappen krijgt u er gewoon bij. Het realiseren van gepersonaliseerde ontwerpen kan prijsvriendelijk, mede dankzij de doorgedreven automatisering.

Veiligere werf

Het gebruik van premuren maakt van uw werf een proper en overzichtelijk geheel. Er is geen nood meer aan extra ruimte voor stockage van bekistingen en wapeningen, wat heel wat meer bewegingsruimte biedt op de werf. De levering van premuren gebeurt just-in-time. De muren hebben al de nodige voorzieningen voor balustrades en schoren, zodat er veilig én snel kan worden gewerkt.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Charter voor stortklaar beton

Charter voor stortklaar beton

De Federatie van Algemene Bouwaannemers (Faba) en de Federatie voor stortklaar beton (Fedbeton) hebben een charter goedgekeurd betreffende de levering en de plaatsing van stortklaar beton op de bouwwerven. Voor de levering en plaatsing van het[…]

26/02/2020 | Concrete DayMaterialen
GSS-systeem maakt volle wanden veiliger

GSS-systeem maakt volle wanden veiliger

Rewah, 
fabrikant sinds 1985

Rewah, 
fabrikant sinds 1985

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Loïc De Roo en Marion Goeteyn winnen studieprijs van de BBG

Meer artikels