Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Prefaco heeft nieuwe carrousel voor dubbele wanden

Prefaco heeft nieuwe carrousel voor dubbele wanden

CRH Structural Concrete Belgium investeerde eind januari ruim 2,5 miljoen ' in de bouw van een gloednieuwe carrousel voor de productie van dubbele wanden bij Prefaco in Lebbeke.

In België zijn dubbele wanden in korte tijd uitgegroeid tot een succesvol product. Hun hoge afwerkingsgraad in combinatie met een aanzienlijke rendementsverbetering en een substantiële vermindering aan investeringen, o.m. in bekisting en materiaal, zijn hiervoor de belangrijkste redenen. De productie is zo flexibel in maatvoering dat Prefaco bijna elk ontwerp in een 'dubbele wand-uitvoering' kan omzetten.

Dubbele wanden

Een dubbele wand bestaat uit twee breedplaten, onderling verbonden door tralieliggers. Deze twee breedplaten kunnen elk een verschillende vorm of afmeting hebben, allerlei openingen en doorvoeren bevatten en zelfs worden voorzien van tal van ingestorte onderdelen. Vervolgens wordt de dubbele wand op de werf gemonteerd en met beton volgestort. Het eindresultaat is een monolithische betonwand met twee perfect gladde zijden. Deze wanden zijn uitermate geschikt om er nadien een dunne spuitpleisterlaag op aan te brengen. De toepassingen situeren zich op elk bouwkundig terrein: utiliteitsbouw, kantoorbouw, wegenbouw, woningbouw en industriebouw.

Dankzij robotsturing en verregaande automatisatie produceert Prefaco deze wanden met een grote precisie. Met de bouw van de nieuwe installatie verhoogt de firma de mogelijkheden van afwerkingen, zoals raam- en deurbekistingen, randbekisting in vezelbeton en geïsoleerde dubbele wanden. Daarnaast kan de Lebbeekse prefabspecialist voortaan dubbele wanden binnen opslaan, zodat het bedrijf hogere eisen inzake uitzicht kan garanderen.

Prefaco voorziet alle leveringen 'just in time' met sledes, die het in overleg afzet op de bouwplaats. Het bedrijf beschikt over het keurmerk Benor voor al zijn vestigingen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Verlof ... in onze eigen hof

Verlof ... in onze eigen hof

Tijd om uit te rusten! Niks moet, niksen mag! Wij nemen een korte pauze van 19/07 t.e.m. 08/08! Op 09/08 zijn we er weer! Blijf gezond, hou het veilig en vooral: geniet ervan! Team Bouwkroniek  

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

'Virtual reality zal het meeste impact hebben op de bouwsector'

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Half augustus begint aanleg rotonde Tongersesteenweg in Lanaken

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen

Dendermonde wil toekomst vestinggordel veiligstellen