Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Gerelateerde onderwerpen :

,
Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Via een enquête bracht Schneider Electric de wensen en behoeften van elektriciens in kaart, evenals de moeilijkheden die een vakman ervaart tijdens een installatie op een bouwwerf of wanneer hij op kantoor offertes opstelt.

Alle nuttige informatie werd door Schneider Electric gebundeld op de nieuwe website Schneider-electric.be/myschneiderelektricien. De module is specifiek ontworpen om het leven van de elektricien eenvoudiger te maken. De site is bruikbaar op een smartphone of tablet en wordt voortdurend aangevuld met tips over de verschillende facetten van de job. De gebruiker krijgt onder meer praktische informatie over hoe hij een elektrische installatie samenstelt of hoe schakelkasten kunnen worden besteld, geïnstalleerd of geconfigureerd.

Elektriciens kunnen catalogi en brochures downloaden en digitaal inkijken of papieren versies aanvragen via het platform voor Print On Demand. Ook gidsen, tips en installatievideo’s zijn beschikbaar. De referenties en technische fiches van de producten zijn eenvoudig te raadplegen. De oplossingen zijn onderverdeeld in productfamilies, waardoor men snel door het aanbod kan navigeren.

Om een installatie foutloos te configureren staan alle schema’s voor bekabeling, de afmetingen voor de benodigde schakelkasten, praktische tips en installatievideo’s op de site. Elektriciens kunnen op de site ook terecht voor e-learning, informatie over theoretische en praktische opleidingstrajecten, webinars, enz. Op mySchneider Elektricien leert de vakman ook alles over nieuwe producten, zoals de nieuwe generatie Resi9-borden en de oplossing Smartlink Elec, waarmee klanten via smartphone of tablet hun elektrische installatie vanop afstand kunnen bewaken en aansturen. De site biedt tevens informatie over laadstations voor elektrische voertuigen.

 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Schrijnwerkers gezocht!

Schrijnwerkers gezocht!

Twee op de vijf schrijnwerkers zoeken nieuwe werkkrachten. Maar die zijn bijna onmogelijk te vinden. Dat blijkt uit de recentste sectorstudie van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers. Voor de rest gaat het zeer goed met de sector. De[…]

04/11/2018 | VakopleidingBouwunie
Politie klust bij als schilder

Politie klust bij als schilder

Erkende vluchtelingen worden elektricien

Erkende vluchtelingen worden elektricien

Bouwunie en Nelectra niet gelukkig met bijkluswet

Bouwunie en Nelectra niet gelukkig met bijkluswet

Meer artikels