Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Praktijktesten huurmarkt moeten objectief gebeuren

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Praktijktesten huurmarkt moeten objectief gebeuren

“Een veel groter probleem blijft het aanbod op de private huurmarkt voor de financieel zwakkere huurders”, zegt CEO Filip Dewaele.

© Marc Wallican.be

"Praktijktesten op de huurmarkt zijn een goed idee, op voorwaarde dat ze volledig objectief gebeuren en dat de sector hierbij actief betrokken wordt. Het is goed dat nu plannen voor de invoering van één duidelijk systeem voor heel Vlaanderen op tafel liggen, maar een veel groter probleem blijft het aanbod op de private huurmarkt voor de financieel zwakkere huurders die te weinig budget hebben om een pand op deze private huurmarkt te vinden”, reageert Filip Dewaele, CEO van Dewaele Vastgoedgroep op het nieuws dat er praktijktesten zouden komen om de discriminatie op de huurmarkt tegen te gaan.
"Huizen raken tegenwoordig bijzonder snel verhuurd zodat de situatie van een pand van uur tot uur kan veranderen. Aangezien er maar één huurder kan worden gekozen, vallen steeds mensen uit de boot. Is dit iemand van een minderheid die daardoor het pand niet kan huren kan dat soms frustraties opwekken terwijl vaak van discriminatie geen sprake is. Als grotere speler in de sector staan we er uiteraard voor open om hieraan mee te werken omdat we ook de gevoeligheden van de markt kennen. Vandaag besteden we hier omwille van die reden dan ook al grote aandacht aan”, zegt Filip Dewaele.
 
"Een veel groter maatschappelijk probleem blijft het aanbod op de private huurmarkt voor de financieel zwakkere huurders die te weinig budget hebben om een pand te vinden. Dit kunnen de makelaars niet alleen oplossen, het is aan de politiek om een regeling te voorzien waardoor het budget van deze huurders groter wordt, denk bijvoorbeeld aan huursubsidies”, besluit Dewaele.
OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

Six haalt megaproject in Vilvoorde binnen

De bvba Six uit Izegem komt als laureaat uit de aanbestedingsprocedure voor de totaalrenovatie van 242 woningen in de wijk Houtem in Vilvoorde. De opdrachtgever is de  Inter Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting. De expertise en[…]

Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

Belgen blijven ondanks viruscrisis zoeken naar nieuwe huizen

Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Futurn herontwikkelt site Arca Bifa in Lubbeek

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Meer artikels