Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Portugese architect herontwikkelt Scheutbospark Anderlecht

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Portugese architect herontwikkelt Scheutbospark Anderlecht

Het verlaten terrein aan het Scheutbospark in Anderlecht krijgt binnenkort een nieuwe toekomst. De Brusselse projectontwikkelaar Motown kreeg zopas een vergunning voor een woonproject met 64 appartementen. De bouw start in januari 2021 en als alles volgens plan verloopt zullen de eerste bewoners er twee jaar later hun intrek nemen.

De nieuwe ontwikkeling die de naam Motown Parc krijgt, is ontworpen door de internationaal bekende toparchitect André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos. De Portugese architect die voor het eerst actief is in Brussel, is onder meer bekend van het nieuwe beursplein en het nieuwe Congresgebouw in Brugge in samenwerking met Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011.Het project is goed voor een totale oppervlakte van 5.500 m². Bij het ontwerpen van Motown Parc en de keuze van de materialen, werd rekening gehouden met het bos dat aansluit aan het project. Zo zijn de gevels bekleed met bronskleurige aluminium panelen en hebben alle appartementen een ruim terras.In het project worden tevens 1.200 m² groendaken voorzien en een gemeenschappelijke binnentuin van 1.750 m² met een veertigtal bomen. De ingang van het bekende Scheutbospark vlak naast het project wordt heraangelegd waardoor de bewoners rechtstreeks toegang krijgen tot het bos. Voor de Maalbeek die er vandaag volledig ondergegraven zit wordt een duidelijk pad uitgegraven zodat deze in ere wordt hersteld. Daarnaast worden ook de verloederde toegangen tot het park heraangelegd.“We willen met dit project meewerken aan de heropleving van de wijk aan het Scheutbospark. Het terrein  ligt er al een tijdje te verkommeren. Het feit dat er 64 appartementen bijkomen zal een positief effect hebben op de buurt. Onze filosofie in dit project, net zoals bij al onze andere projecten, is toparchitectuur betaalbaar maken", aldus Alon Amar, de zaakvoerder van Motown.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

182.000 mensen op de wachtlijst voor een sociale woning

Uit een vraag van parlementslid Maxim Veys aan Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele blijkt dat de sociale huisvestingsmaatschappijen slechts een beperkt deel van hun middelen gebruiken voor de bouw en renovatie van sociale woningen.[…]

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Hoge prijzen in Brussel drijven inwoners naar Vlaanderen

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Sociaal netwerk voor vastgoedinvesteerders

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Eén op de vijf verkoopovereenkomsten digitaal ondertekend

Meer artikels