Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Portugese architect herontwikkelt Scheutbospark Anderlecht

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Portugese architect herontwikkelt Scheutbospark Anderlecht

Het verlaten terrein aan het Scheutbospark in Anderlecht krijgt binnenkort een nieuwe toekomst. De Brusselse projectontwikkelaar Motown kreeg zopas een vergunning voor een woonproject met 64 appartementen. De bouw start in januari 2021 en als alles volgens plan verloopt zullen de eerste bewoners er twee jaar later hun intrek nemen.

De nieuwe ontwikkeling die de naam Motown Parc krijgt, is ontworpen door de internationaal bekende toparchitect André Campos van het Portugese architectenbureau AJ Arquitectos. De Portugese architect die voor het eerst actief is in Brussel, is onder meer bekend van het nieuwe beursplein en het nieuwe Congresgebouw in Brugge in samenwerking met Eduardo Souto de Moura, winnaar van de Pritzker Prize 2011.Het project is goed voor een totale oppervlakte van 5.500 m². Bij het ontwerpen van Motown Parc en de keuze van de materialen, werd rekening gehouden met het bos dat aansluit aan het project. Zo zijn de gevels bekleed met bronskleurige aluminium panelen en hebben alle appartementen een ruim terras.In het project worden tevens 1.200 m² groendaken voorzien en een gemeenschappelijke binnentuin van 1.750 m² met een veertigtal bomen. De ingang van het bekende Scheutbospark vlak naast het project wordt heraangelegd waardoor de bewoners rechtstreeks toegang krijgen tot het bos. Voor de Maalbeek die er vandaag volledig ondergegraven zit wordt een duidelijk pad uitgegraven zodat deze in ere wordt hersteld. Daarnaast worden ook de verloederde toegangen tot het park heraangelegd.“We willen met dit project meewerken aan de heropleving van de wijk aan het Scheutbospark. Het terrein  ligt er al een tijdje te verkommeren. Het feit dat er 64 appartementen bijkomen zal een positief effect hebben op de buurt. Onze filosofie in dit project, net zoals bij al onze andere projecten, is toparchitectuur betaalbaar maken", aldus Alon Amar, de zaakvoerder van Motown.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

Brusselse Multi Tower goed voor 45.000 m² kantoorruimte

Vastgoedontwikkelaar Immobel nam een participatie van 50% in Brouckère Tower Invest nv, de houder van de zakelijke rechten op de Multi Tower gelegen aan het De Brouckèreplein in het centrum van Brussel. Immobel verwierf de aandelen[…]

01/04/2020 | Huisvesting en VastgoedImmobel
Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

AZ Sint-Maarten wordt woonbuurt

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Geen zomerbouwstop aan de kust?

Meer artikels