Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Poponcini & Lootens wordt Polo Architects

Poponcini & Lootens wordt Polo Architects

De naam van architectenkantoor Poponcini & Lootens wordt definitief ingeruild voor Polo Architects. Er komt ook een nieuw logo. Patrick Lootens haalde recent een masterdiploma 'Urbanism & Strategic Planning', waardoor onder de vleugels van Polo Architects een team Stedenbouw wordt opgericht. Zopas werd in het Tour & Taxisgebouw aan de Havenlaan in Brussel ook een satellietkantoor geopend.

Boek

In de boekhandel vind je sinds kort ook het boek 'Polo Architects', een uitgave van Public Space waaraan een jaar werd gewerkt en waarin het kantoor van Mauro Poponcini en Patrick Lootens terugblikt op een carrière van 25 jaar.

De publicatie toont de lezer een selectie van gerealiseerde projecten tussen 1991 en 2015: van de vroege eengezinswoningen tot grote projecten zoals de Artesis Plantijn Hogeschool bij Park Spoor Noord, Cadiz op het Antwerpse Eilandje of het Vlaams Administratief Centrum (VAC) aan het station van Gent-Sint-Pieters, een torengebouw dat 22 verdiepingen telt en 90 m hoog is.

De gebouwen in het boek worden voorgesteld met foto's van o.a. Filip Dujardin en Stijn Bollaert en zijn vergezeld van plannen en bondige teksten. Het rijk gestoffeerde overzicht is aangevuld met conversaties van vijf vooraanstaande gesprekspartners, die vanuit hun eigen relatie tot de architectuur het woord nemen. Samen met Filip Canfyn, bOb Van Reeth, Kristiaan Borret, Bart Verschaffel en Henk Visch werpen de architecten een kritische blik op de architectuurpraktijk in Vlaanderen en overlopen ze verschillende thema's die hen nauw aan het hart liggen.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Bouwsector vreest nieuwe lockdown

Nu het horecaleven in ons land opnieuw werd stilgelegd, beginnen ook andere sectoren te vrezen voor een nieuwe lockdown. Dat zou dramatisch zijn voor onze economie, ook al zou de bouw dankzij het afgesloten protocol onder alle sociale partners[…]

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Cactus Muziekcentrum krijgt nieuwbouw

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Brussel wil 600 bouwbedrijven steunen bij transitie naar circulair bedrijfsmodel

Overheid wil private investeringen aanmoedigen

Overheid wil private investeringen aanmoedigen