Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Pop-up etaleert stadsontwikkeling Hasselt

Gerelateerde onderwerpen :

Pop-up etaleert stadsontwikkeling Hasselt

Een nieuw zwembad, studentenvoorzieningen, een duurzaam stadhuis, nieuwe winkels, een jeugdherberg, kantoren en appartementen, zorginstellingen, stadsparken, ' tonen aan dat Hasselt hard werkt aan haar toekomst. Om bewoners en bezoekers een duidelijk overzicht te geven van al deze ontwikkelingen opende de stad een pop-up projectenshop. 'Hasselt wil haar voorsprong als provinciehoofdstad graag behouden en indien mogelijk zelfs versterken via een gecoördineerd beleid. Daarbij houden we steevast het belang van de Hasselaar voor ogen', verklaart burgemeester Hilde Claes.

'De lijst van projecten is uitgebreid, maar de grondgedachte voor al die plannen is glashelder: Hasselt wordt een moderne centrumstad die groeit en innoveert zonder haar eigenheid te verliezen. Al de huidige ontwikkelingen gebeuren immers weloverwogen en vanuit een duidelijke visie. Het resultaat zal zijn dat Hasselt een stad wordt met alle voordelen van een grootstad, maar niet met de nadelen ervan', vat schepen van Ruimtelijke Ordening en Economie Tom Vandeput de huidige ontwikkeling van zijn stad samen.

Hasselt groeit zonder haar eigenheid te verliezen.

“Precies omdat er zoveel projecten in de stad ontwikkeld worden of in uitvoering zijn, is het beeld voor de bewoners of bezoekers misschien niet zo helder. Daarom hebben wij onze belangrijkste stadsprojecten verzameld en onder één noemer gebracht: 'Stad met een plan'. Daardoor kunnen we niet alleen de projecten zelf toelichten, maar ook de visie die wij voor ogen hebben met het Hasselt van de toekomst. Het stadsbestuur beseft dat een heldere, transparante communicatie de eerste stap is naar een betere dienstverlening en een sterkere klantvriendelijkheid', vult Hilde Claes aan.

Als eerste initiatief dat past in 'Stad met een plan' werd eind april in de Hoog­straat 4 een pop-up projectenshop geopend, waar belangstellenden tot eind juni terechtkunnen van dinsdag tot en met zaterdag (uitgezonderd feestdagen) tussen 11 en 18 uur. 'Aan de hand van infopanelen, schaalmodellen en filmpjes wordt er een overzicht gegeven van de stadsontwikkelingsprojecten en krijgt de bezoeker een antwoord op de bekende vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe' En wie niet in de pop-up projectenshop geraakt, kan de nieuwe website www.hasselt.be/stadmeteenplan bezoeken', meldt schepen Vandeput.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

Nieuwe schoolgebouwen gepland in Jette

De gemeente Jette, de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en de Vlaamse overheid werken samen aan nieuwe gebouwen voor de kleuters en de leerlingen van de Nederlandstalige academie voor Muziek-Woord-Dans op de campus Van Asbroeck. In een tweede[…]

27/05/2022 | ProjectenScholen
140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

140 miljoen euro voor nieuw kenniscentrum in Gent

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Opvangcentrum voor asielzoekers in Rixensart wordt gemoderniseerd

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Fluxys en Gasunie bouwen grensoverschrijdend waterstofnetwerk

Meer artikels