Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Pomp huren: brandstofverbruik is belangrijker dan huurprijs

Gerelateerde onderwerpen :

 Pomp huren: brandstofverbruik is belangrijker dan huurprijs

Wanneer men een dieselpomp huurt, is dit volgens Quality Pumps steeds zonder het brandstofverbruik. En net het verschil in verbruik tussen verschillende merken kan wel eens hoog oplopen. De goedkoopste huurprijs is daarom niet steeds de goedkoopste oplossing.

Quality Pumps is exclusief invoerder van de Screw Impeller Pump. Deze mobiele dieselaangedreven pomp is eenvoudig in gebruik en uitstekend geschikt voor het verpompen van vuil water en rioleringswater met grote, vaste delen. De pomp onderscheidt zich niet alleen door de grote vuildoorlaat en kleine verstoppingsgevoeligheid (dankzij de schroefcentrifugaalwaaier), maar ook door het geringe brandstofverbruik (liefst zes keer minder dan gelijkaardige pompen) en de lage CO2-uitstoot.

De lucht uit de zuigleiding wordt afgevoerd door de membraanpomp. De luchtsensor in de zuigleiding zorgt ervoor dat de vacuümpomp slechts werkt wanneer dit effectief nodig is. Wanneer geen lucht wordt waargenomen, schakelt de elektromagnetische koppeling de pomp automatisch uit.De pomp is beschikbaar in vier modellen: de SIP 75-3, SIP 100-4, SIP 150-6 en SIP 200-8 (met capaciteiten tussen 90 en 850 m³/u) en vier versies. De Basic heeft een manuele bediening. De Standard beschikt over een automatische werking d.m.v. vlotters. De Standard Plus heeft een automatische werking d.m.v. vlotters en een toerentalvermindering bij waarneming van lucht in de zuigleiding. Als topversie is er de Ecomizer Pro.

Met deze versie introduceert Quality Pumps het aanraakscherm in de pompenwereld. De gebruiker stelt het minimum en maximum peil in en de pomp doet de rest: de druksensor laat de dieselmotor automatisch op- of aftoeren wanneer er zich meer of minder water boven de sensor bevindt. Dit betekent een enorme besparing inzake brandstofverbruik. Optioneel kan deze pomp uitgerust worden met een modem, zodat data-raadpleging en sturing vanop afstand mogelijk wordt. Uiteraard krijgt de gebruiker in geval van storing een alarmmelding.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Tweede editie Demo Days in Boussu

Tweede editie Demo Days in Boussu

De tweede editie van Demo Days zal plaatsvinden op 5 en 6 september 2020, op de site van de Terril de Saint-Antoine in de gemeente Boussu (provincie Henegouwen). Deze tweee editie van de Demo Days mikt op zowat 50 exposanten en 5.000 bezoekers.[…]

08/10/2019 | BouwmaterieelMaterieel
Matexpo sluit af met bijna 40.000 bezoekers

Matexpo sluit af met bijna 40.000 bezoekers

Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Matermaco brengt Terex Trucks naar de Benelux

Boels Rental leent 50 miljoen €

Boels Rental leent 50 miljoen €

Meer artikels