Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
POM Oost-Vlaanderen bouwt parkgebouw op bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde

© 91

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen (POM) gaat op zoek naar kandidaten voor het ontwerpen en bouwen van een parkgebouw voor onderzoek en innovatie op Tech Lane campus Eiland Zwijnaarde.
De totale bouwkost wordt geraamd tussen de 32 en 35 miljoen €, zonder btw. De bruto vloeroppervlakte bedraagt maximaal 13.720 m². Samen met Participatiemaatschappij Vlaanderen (PMV), Universiteit Gent (UGent) en sogent, zet de POM haar schouders onder de ontwikkeling van dit project.

Het parkgebouw krijgt een multifunctionele invulling. Het zal een sleutelrol  spelen in het opbouwen van een community op het bedrijventerrein, uitnodigen tot ontmoeting en diensten zoals catering en vergaderruimtes aanbieden.

Er komt ook verhuurbare bedrijfsruimte met de mogelijkheid om laboruimte in te richten. Eén eindgebruiker is al bekend: de CESPE Innovatie Accelerator: een flexibele open onderzoeks- en innovatieomgeving met onder andere chemische labo’s en farmaceutische cleanrooms.

Het parkgebouw moet een flexibel, future-proof gebouw en een architecturale landmark worden. Daartoe is een db(m)-procedure (design, build, maintain) opgestart. De Gentse stadsbouwmeester maakt deel uit van de beoordelingscommissie voor de selectie en gunning.

Er worden referenties gevraagd van de architect, het studiebureau stabiliteit en technieken, de aannemer algemene aanneming, hvac en elektriciteit. Aan de hand van de gevraagde referenties kunnen de kerncompetenties aangetoond worden. Deze moeten dateren van na 1 januari 2016 of 2017 en dit voor een bouwkost van minimum 12 miljoen €.

De drie best gerangschikte kandidaten worden geselecteerd op basis van een eigen reflectienota gebaseerd op de ervaring van de architect en de aannemer, in relatie tot de door de opdrachtgever vooropgestelde ambities (65 punten) en een eigen reflectienota over hun referenties in verband met energie en technieken, specifiek voor de cleanrooms (35 punten). De gunningscriteria volgen in de tweede fase.
 

 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vlaamse regering wil archeologie betaalbaar houden

Vlaamse regering wil archeologie betaalbaar houden

Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele wil de kostprijs voor archeologisch onderzoek bij bouwwerken en verkavelingen verminderen. Er zijn momenteel reeds verschillende zaken in de Vlaamse regelgeving ingeschreven om de[…]

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Definitief ontwerp Antwerpse Schuttershofstraat goedgekeurd

Bouw toegangscomplex De Ster in Sint-Niklaas start in 2023

Bouw toegangscomplex De Ster in Sint-Niklaas start in 2023

Nieuwbouwproject met 28 appartementen in Moerbeke

Nieuwbouwproject met 28 appartementen in Moerbeke

Meer artikels