Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Polyclose werd opnieuw massaal bezocht

Polyclose werd opnieuw massaal bezocht

Bezoekers, exposanten en organisatoren kijken tevreden terug op een succesvolle achttiende editie van Polyclose, de tweejaarlijkse vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek in Flanders Expo in Gent. Van 17 tot en met 19 januari brachten liefst 13.461 professionals een bezoek aan de tweejaarlijkse beurs. Opvallend bij exposanten en bezoekers was de groeiende aandacht voor veiligheid, energiezuinigheid en design.

Polyclose kende in bezoekersaantallen een lichte terugval (800 bezoekers minder dan in 2016), maar met ruim 270 exposanten en zowat 28.000 m² beursoppervlakte bevestigt Polyclose zijn positie als grootste platform in de Benelux inzake raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Naast vele vertrouwde exposanten mocht de beurs deze keer ook heel wat nieuwe standhouders verwelkomen. 
 
Professionals uit een twintigtal landen maakten van deze Polyclose gebruik om innovaties van collega’s te ontdekken en om samenwerkingen te versterken. Meer dan 21% van de bezoekers kwam uit Nederland. Voor vele exposanten vormt Polyclose dan ook hun doorbraak op de Nederlandse markt. Behalve Belgische en Nederlandse bedrijven, namen ook weer opvallend veel Duitse en Italiaanse exposanten deel. Voorts waren er standhouders uit Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland.
 
Meer dan ooit spelen exposanten in op de moderne ‘strakke’ architectonische ontwikkelingen, met grote raamvlakken, slanke profielen, onzichtbare scharnieren en verzonken kaders. Ook duurzaamheid, energiezuinigheid en passiefhuismogelijkheden zijn vaste aandachtspunten geworden. Daarnaast zet de toenemende automatisering en digitalisering van productieprocessen in de raam-, deur- en gevelindustrie zich door. En er is een groeiende aandacht voor offline en online toegangscontrole (via apps), sleutelloze toegankelijkheid (vingerscan), geïntegreerde veiligheidsoplossingen en inbraakwerendheid.
 
 
"Voor de grote spelers in de sector blijft onze vakbeurs de plek bij uitstek om de nieuwigheden te etaleren en te ontdekken. Nergens anders kan je in drie dagen tijd zoveel relaties ontmoeten. Maar Polyclose kijkt ook vooruit en geeft een goed beeld van wat collega’s en leveranciers volop aan het ontwikkelen zijn voor de nabije toekomst. Een bezoek aan Polyclose geeft dus op vele vlakken een voorsprong", stelt Polyclose-organisator Guy Martens.

Voltreffer

“De voorbije editie van Polyclose was een voltreffer van formaat voor onze interieurtoepassingen en onze nieuwe deuren. Voor de Terrafina-terrasplanken was er zelfs sprake van een overrompeling”, zegt ceo Lode Craenen van standhouder LoCra. LoCra Interieur is een allesomvattend programma voor raamafwerking aan de binnenzijde van het raam. De deurpanelen van deze Belgische producent beleefden hun avant-première op Polyclose. Ze hebben een folie die doorloopt in de flexibele uitlijning van de groeven. Er wordt gewerkt met vleugeloverdekkende panelen die zelfs op locatie kunnen gemonteerd worden in een tijdsbestek van zowat 45 minuten.
 
De volgende editie van Polyclose wordt georganiseerd van woensdag 15 tot en met vrijdag 17 januari 2020, opnieuw in Flanders Expo in Gent. Geïnteresseerde standhouders kunnen zich reeds melden via www.polyclose.be
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Meer dan 14.000 bezoekers op Polyclose

Polyclose lokte vorige week meer dan 14.000 bezoekers naar Flanders Expo in Gent. Dat zijn er bijna 1.000 meer dan bij de vorige editie in 2018. Het was ook inhoudelijk een topeditie met tal van primeurs en nieuwigheden. Dat de sector van raam-,[…]

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Renson viert 15 jaar Fixscreen op Polyclose

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Sunparadise: Dit is nieuw bij de Hawaii 40 Cubo

Argent ALU - Argenta & ROB

Argent ALU - Argenta & ROB

Meer artikels