Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Polyclose blijft een sterk merk

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Polyclose blijft een sterk merk

De zeventiende editie van Polyclose, de Europese tweejaarlijkse vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek die binnen enkele maanden georganiseerd wordt in Gent, kondigt zich opnieuw beloftevol aan. Begin september, vijf maanden vóór de beursopening, was reeds 85% van de beschikbare standoppervlakte ingenomen.

De driedaagse vakbeurs Polyclose wordt georganiseerd op donderdag 14, vrijdag 15 en zaterdag 16 januari, in Flanders Expo in Gent. Op vrijdag 15 januari is er de traditionele avondopening tot 20 uur. De vakbeurs is gratis te bezoeken door professionelen uit de sector met een uitnodiging. Deze kan online aangevraagd worden.

'Sinds de eerste editie in 1991 is Polyclose uitgegroeid tot het grootste evenement in de Benelux inzake raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. De beurs is elke twee jaar goed voor meer dan 14.000 bezoekers en meer dan 200 exposanten uit meer dan tien landen in drie beurshallen in Flanders Expo in Gent. Er is dan ook geen vergelijkbare vakbeurs in de Benelux', stelt organisator Guy Martens van Limaco.

Kwaliteit

Dankzij 25 jaar ervaring heeft het team van Polyclose niet alleen een stabiele vakbeurs maar ook een sterk merk neergezet. 'Kwaliteit en aanbod blijft voor Polyclose voorop staan. We behouden onze strenge toelatingscriteria voor exposanten. Zowel bestaande als nieuwe exposanten en zowel grote als kleine nemen deel. Er is een sterke aanwezigheid van Duitse, Italiaanse en Nederlandse bedrijven', benadrukt Guy Martens.

Innovatie

Innovatie is vandaag meer dan ooit nodig, als troef voor groei en differentiatie in de markt. De bouwbranche is dan ook in beweging. Polyclose zal het platform zijn waar de productnieuwigheden gepresenteerd worden. Het is eigen aan een volwassen sector dat zij blijft inzetten op innovatie. De trends naar geïntegreerde systemen, modulaire oplossingen, samenvoeging van disciplines, energiebesparende vernieuwingen en duurzaam bouwen zullen ook op deze editie te zien zijn.

Exposanten

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een overzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Het aanbod is uitgebreid maar precies op elkaar afgestemd.

Polyclose brengt een actueel overzicht van (in alfabetische volgorde) aluminium profielen en systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coatings, deurpanelen, dichtingen, gereedschappen, gevel, glas en toebehoren, kunststof-profielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering. Twee domeinen krijgen steeds meer aandacht in het aanbod van de exposanten: security (toegang) en ventilatiesystemen (via ramen en deuren).

Bezoekers

De bezoekers van Polyclose zijn actief in aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken. 'Het is ons opgevallen dat het aantal bezoekende bedrijven sinds 2008 gestegen is met meer dan 25%. Groeien om te groeien is niet ons doel, wel de return voor de exposanten via kwalitatieve bezoekers', beseft Guy Martens.

Tijdens de vorige edities kwam telkens 24% van de bezoekers uit Nederland, net als een groot aantal exposanten. Polyclose is één van de weinige gespecialiseerde technische vakbeurzen waarvoor Nederlanders massaal naar België komen. Daardoor hebben veel exposanten ook een vertegenwoordiging van Nederland op de stand.

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Vastgoedsector verzet alle netwerkevenementen naar 2021

Alle belangrijke netwerkmomenten voor de Belgische vastgoedsector zijn uitgesteld tot volgend jaar. Realty in Knokke, We Are Realty in Brussel, Real.Gent en Mipim in Cannes kregen vanwege de viruscrisis allen een nieuwe datum in 2021. De[…]

10/04/2020 | ImmoEvenementen
Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

Vastgoedbeurs Mipim slankt af tot tweedaagse in Parijs

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

UPDATE: Nieuwe data bouwgerelateerde beurzen en evenementen

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Batibouw: mooi resultaat ondanks coronacrisis

Meer artikels