Volg Bouwkroniek

Abonneer u
Aanmelden

Volg Bouwkroniek Bouwkroniek

Politie klust bij als schilder

Gerelateerde onderwerpen :

, ,
Politie klust bij als schilder

Bouwunie reageert misnoegd op de komst van een nieuwe wettekst waardoor de regering het nu ook voor politiemensen gemakkelijker maakt om bij te klussen. De wettekst verschijnt binnenkort in het Staatsblad. Vrijwel alles kan: schilderen, tuinaanneming, maar evengoed horeca of consultancy, …

”Wie werkt als postbode, brandweerman, leraar of in een andere overheidsfunctie kon al bijklussen. Nu mag ook een politiebeambte dat doen. De creatie van steeds meer concurrenten voor kleine zelfstandigen getuigt van weinig respect voor de zelfstandige schilder”, reageert Jean-Pierre Waeytens, secretaris-generaal van Bouwunie.

Volgens de politievakbond zijn er ook nu al politieambtenaren die een uitzondering krijgen van hun korpschef en mogen bijklussen, bijvoorbeeld als huisschilder. Bouwunie noemt de wettekst een nieuwe slag in het gezicht van de reguliere en zwaar belaste ondernemers in de betrokken sectoren. Onlangs voerde de regering ook al de wet op het onbelast bijverdienen in.

“Iedereen vindt het maar logisch dat onze bedrijven hoge lasten betalen om onze sociale zekerheid en welvaart te financieren. Maar tegelijk is het blijkbaar normaal om diezelfde ondernemers te laten beconcurreren door mensen in diverse 'voordeelformules' die niets of nauwelijks afdragen aan de maatschappij. Een bijberoeper draagt immers minder risico, betaalt lagere bijdragen en kan terugvallen op de voordelen van zijn of haar hoofdberoep. Het bijberoep wordt overigens heel vaak gebruikt als dekmantel voor het uitvoeren van zwartwerk. Een bijberoep moet echter een tijdelijk statuut zijn en louter fungeren als springplank naar een volwaardig zelfstandigenstatuut,” besluit Jean-Pierre Waeytens.
 

OVERHEIDSOPDRACHTEN
Alle overheidsopdrachten

Meest aanbevolen artikels

Schrijnwerkers gezocht!

Schrijnwerkers gezocht!

Twee op de vijf schrijnwerkers zoeken nieuwe werkkrachten. Maar die zijn bijna onmogelijk te vinden. Dat blijkt uit de recentste sectorstudie van Bouwunie Schrijnwerkers & Interieurbouwers. Voor de rest gaat het zeer goed met de sector. De[…]

04/11/2018 | VakopleidingBouwunie
Erkende vluchtelingen worden elektricien

Erkende vluchtelingen worden elektricien

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Praktische informatie voor elektriciens gebundeld

Bouwunie en Nelectra niet gelukkig met bijkluswet

Bouwunie en Nelectra niet gelukkig met bijkluswet

Meer artikels